Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний день інвалідів та волонтерів – день людей сильних духом

2 грудня 2011 - 14:25

Напередодні відзначення Міжнародного дня інвалідів та волонтерів у кіноконцертному залі ім. Довженка відбулася урочиста зустріч представників обласної влади, волонтерів, людей з обмеженими можливостями, громадськості. У заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук.

- Сьогодні ми вшановуємо людей сильних духом. Одні з них мужньо борються з хворобами, інші – допомагають їм вижити, знайти своє призвання, відкрити таланти, - звернувся до присутніх Микола Ярмощук. Посадовець повідомив, що наразі в області проживає близько 100 тисяч інвалідів, а понад 10 тисяч волонтерів надають різноманітну підтримку цим людям. Саме вони були головними героями зустрічі.

Центральною подією заходу став перегляд відеострічки, яка оповідала про життєві історії обдарованих людей з обмеженими можливостями, про те, як вони наполегливо працювали, щоб розкрити свої здібності. Цей фільм - ще один доказ того, наскільки можуть бути сильними духом такі люди. Разом з тим, увага глядачів звертається й на інший важливий факт – для людей з обмеженими можливостями життєво необхідно не лише постійна підтримка волонтерів, але й елементарне людське розуміння, добре слово, яке звучить від сторонньої, але не байдужої людини.

У цей день заступник голови обласної державної адміністрації вручив грамоти та подяки обдарованим людям з обмеженими можливостями, а також відзначив нагородами переможців обласного конкурсу «Кращий волонтер року».

 

Довідково: в області діє система адресної соціальної допомоги вразливим верствам населення, обласна програма соціальної підтримки малозабезпечених громадян, у тому числі інвалідів, «Назустріч людям» на 2007-2014 роки. Працює обласний Фонд соціальної підтримки громадян, які потребують невідкладної допомоги, Запорізький обласний центр професійної реабілітації інвалідів.

Крім того, в області налагоджена робота 11 стаціонарних установ (будинків - інтернатів), які можуть розмістити до 2,7 тисячі громадян, які потребують відповідної допомоги.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»