Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Артеменко: „Інтереси вітчизняних автомобілебудівників будемо відстоювати спільними зусиллями”

17 лютого 2005 - 14:00

Сьогодні губернатор області Юрій Артеменко ознайомився з роботою закритого акціонерного товариства „Запорізький автомобілебудівний завод”. Разом з головою правління Олегом Папашевим керівник області побував у зварювальному, кузовному і збиральному цехах, де на повну потужність працюють конвейєри, бесідував зі спеціалістами. Автозаводці розповіли, що підприємство минулого року спрацювало як ніколи добре: виготовило майже 126 тисяч автомобілів різних марок. Це майже удвічі більше проти 2003 року. Дуже важливо, що додалося кілька тисяч нових робочих місць, значно зросла заробітна плата працівників.

 Певне зниження темпів виробництва відбулося у грудні, коли банки припинили видачу кредитів населенню на придбання авто. Але нині все нормалізувалося і головний автозавод країни знову набрав повних обертів.

-- На жаль, у владних коридорах нині дехто носиться з пропозиціями позбавити ЗАТ „ЗАЗ” державної підтримки, -- повідомив Ю.Артеменко під час спілкування з робітниками складального цеху. – Та я запевняю вас, що ми цього не допустимо. Я разом з вашим директором буду  активно відстоювати інтереси вітчизняного автомобілебудівника. Спільними зусиллями не допустимо зниження виробництва на провідному підприємстві машинобудівної галузі України.

Губернатор виконав і приємну місію: за дорученням Президента України групі автозаводів вручив державні нагороди. Зокрема, медалі „За працю і звитягу” – рихтувальнику Володимиру Дєдову і заступнику голови правління Валерію Крайньому, посвідчення і нагрудні знаки про присвоєння почесних звань „Заслужений машинобудівник України” та „Заслужений будівельниик України” – слюсарю-ремонтнику Миколі Рожкову та директору підрозділу „Автобудтрест” Савелію Павленку.

У свою чергу керівник підприємства О.Папашев вручив Ю.Артеменку посвідчення почесного слюсаря-складальника „ЗАЗу” за активне відстоювання в якості народного депутата інтересів підприємства в стінах парламенту. А ще піднесли гостю корзинку з плодами підсобного господарства. Ю.Артеменко подякував за увагу і тут же передав корзинку трудівникам цеху.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області