Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області створюють умови для безпечного материнства

5 грудня 2011 - 11:12

В області створюють умови для безпечного материнства

Збереження і поліпшення репродуктивного здоров’я населення – один із основних напрямків роботи медичних працівників області, адже від стану народжуваності, відновлення генофонду залежить майбутнє  регіону і  всієї країни.

Покращити ситуацію у цій сфері, взяти її під контроль покликана державна програма «Репродуктивне здоров’я нації на період до 2015 року», яка реалізується в області.

Програма спрямована на створення умов безпечного материнства, формування здорового підростаючого покоління, збереження репродуктивного здоров’я населення та удосконалення системи планування сім’ї.

За інформацією управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації фактичне виконання цієї Програми станом на 01.10.2011 р. на території регіону профінансовано на суму 2,269 млн. грн., з них  155,949 тис. грн.  - з держбюджету, 1,674 млн. грн. – з місцевих бюджетів та 438,722 тис. грн.. – позабюджетні кошти та гуманітарна допомога.

У рамках програми протягом року було виконано ряд заходів. Зокрема, акушерські відділення у м. Запоріжжя, м. Мелітополь, а також Оріхівської, Вільнянської  та Михайлівської центральних районних лікарень забезпечено препаратами невідкладної допомоги при кровотечах. Крім того, у Запоріжжі та Енергодарі акушерські стаціонари устатковані обладнанням для впровадження клінічних протоколів з сучасних перинатальних технологій. Розроблено та впроваджено системи інфекційного контролю в акушерських стаціонарах. Препарати для лікування тяжких форм анемії вагітних придбали п’ять лікарень області.

Протягом року приділялась увага збереженню репродуктивного здоров’я  дітей та молоді, удосконаленню системи планування сім’ї. Ця робота переважно спрямована на розповсюдження контрацептивів, поширення інформаційних буклетів, закупівлі тест-систем на віл-інфекцію.

У разі виникнення питань щодо репродуктивного здоров’я запоріжці можуть звернутися до обласного Центру планування сім’ї, чотирьох міських ЦПС та кабінетів планування сім’ї в жіночих консультаціях міст та районів області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни