Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Китайські інвестори планують побудувати в області комплекс з добування та переробки марганцевої руди

5 грудня 2011 - 15:11

Китайські інвестори планують побудувати в області комплекс з добування та переробки марганцевої руди

В облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області з китайською делегацією та представниками ТОВ «Будівельник-2007». У її ході було презентовано проект з будівництва цілісного комплексу з видобутку та переробки руди марганцю Велико-Токмацького родовища марганцевих руд на території Василівського та Оріхівського районів.

У зустрічі взяли участь  голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, його заступник Петро Гончарук та начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, з боку інвесторів – голова правління торговельно-промислової корпорації «Хунсін» Лі Силліан та представники корпорації, генеральний директор ТОВ «Будівельник-2007» Олександр Валіков та керівник проекту Валерій Коваленко.

Проект передбачає будівництво цілісного майнового комплексу з видобутку та переробки руди марганцю. Попередній строк реалізації проекту  -  десять років. На першому етапі планується налагодження роботи підприємства з видобутку руди марганцю в шахтах, орієнтовний обсяг капіталовкладень – 80 мільйонів доларів США. Інвестори сподіваються, що об’єм видобутку руди марганцю буде складати близько мільйона тонн на рік, а  готової продукції – 20 тисяч тонн.

Перший етап будівництва розрахований на два роки, до роботи планується залучити 500 працівників, а при реалізації всього проекту буде створено 2418 нових робочих місць. Крім того, інвестори беруть на себе зобов’язання щодо розвитку інфраструктури території, на якій буде розташовуватися підприємство.

Олександр Пеклушенко зазначив, що ознайомлювався з цим проектом ще у Верховній Раді України, і дуже радий початку співпраці. Також він пообіцяв усіляко підтримувати інвестора і на регіональному, і на всеукраїнському рівні.

- Я не вперше чую про цей проект, ознайомлювався з ним ще у парламенті. У мене достатньо позитивна інформація про корпорацію «Хунсін», її керівництво та про сам проект. Я обов’язково поінформую про нашу зустріч Прем’єр-Міністра України Миколу Азарова і підкреслю, що це взаємовигідний проект для обох держав. Ви будете мати підтримку як на регіональному, так і на державному рівні, - запевнив Олександр Пеклушенко.

Петро Гончарук, у свою чергу, зазначив, що входження у Запорізьку область такого серйозного партнера, як корпорація «Хунсін», дуже важливе для розвитку нашого регіону.

- Ми дуже зацікавлені у таких проектах, бо їх реалізація призводить до створення нових робочих місць. При цьому це розвиток інфраструктури регіону, підвищення рівня життя людей. Запорізька область розвивається завдяки  входженню на нашу територію таких серйозних інвесторів, - заявив Петро Гончарук.

Завтра  представники корпорації «Хунсін» планують відвідати Василівський район. Наступний візит китайської делегації у розширеному складі заплановано на лютий 2012 року.

 

Довідкова інформація:

Торговельно-промислова корпорація «Хунсін» є співзасновником та головним інвестором проекту з видобутку та переробки руди марганцю Велико-Токмацького родовища.

У корпорації загальний зареєстрований капітал складає більше 450 мільйонів юанів, чисті активи – понад 700 мільйонів юанів.

У 2009 році її податки склали майже 100 мільйонів юанів.

Кількість працівників корпорації – 4800.

Сфера основної діяльності: електролітичний металевий марганець, марганцеві злитки, брикети, руда, гідроелектричне вироблення, блістр, штейн, мідний концентрат, сумка-контейнер, їх виробництво, переробка та продаж на вітчизняному та зарубіжних ринках.

ТОВ «Будівельник-2007» засновано у 2007 році. Основний вид діяльності – геологія та геологорозвідка. Продукція: руда марганцю та електролітичний металевий марганець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.