Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співпраця між Енергодаром та ДП НАЕК «Енергоатом» буде розширена

8 грудня 2011 - 11:39

Співпраця між Енергодаром та ДП НАЕК «Енергоатом» буде розширена

Про це повідомив Енергодарський міський голова Ігор Наумичев, який взяв участь у зустрічі керівництва ДП НАЕК «Енергоатом» з міськими головами міст-супутників атомних електростанцій. Головною метою зустрічі став пошук спільних шляхів вирішення тих проблем, які існують у системі життєзабезпечення населення таких специфічних міст.

Як відзначив Ігор Наумичев, для Енергодара це, перш за все, питання непропорційного зростання обсягів вилучення коштів до держбюджету відносно зростання доходної частини бюджету міста. Проблемним є і стан недобудови об’єктів соціально-культурного призначення та безоплатної передачі у комунальну власність територіальної громади міста адміністративної будівлі та електромереж ІІІ – VІ мікрорайонів.

За словами міського голови, під час зустрічі президент ДП НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський неодноразово підкреслював, що ключовим напрямком соціальної стратегії компанії є забезпечення розвитку міст-супутників АЕС:  будівництво нового житла для працівників атомних станцій, утримання соціальної інфраструктури, зокрема, підтримка спорткомплексів, шкіл, дитячих садків.

Наразі фахівці ДП НАЕК «Енергоатом» готують угоду про соціальне партнерство, де буде окреслено відповідальність сторін щодо участі в забезпеченні сталого розвитку таких міст як Енергодар.

Тож енергодарці розраховують, що у наступному році співпраця між їхнім містом та ДП НАЕК «Енергоатом» буде розширена та поглиблена.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів