Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від приватизації державного та комунального майна в області виручено біля 20 млн. грн.

9 грудня 2011 - 12:34

Від приватизації державного та комунального майна в області виручено біля 20 млн. грн.

Такі дані надало головне управління економіки обласної державної адміністрації. Так, у Запорізькій області за 9 місяців 2011 року  від приватизації об’єктів права державної та комунальної власності до державного бюджету перераховано  понад 1,68 млн. грн., до  обласного і місцевих бюджетів області -  17,74 млн. грн.

Протягом зазначеного періоду в Запорізькій області 6 підприємств змінили державну форму власності, комунальну форму власності змінили 28 об’єктів. Загалом, за даними Фонду держмайна України, в країні за цей  час було приватизовано 130 державних  та 857 комунальних об’єктів. Від продажу державного майна та надходжень, безпосередньо пов’язаних з процесом приватизації, з січня по вересень поточного року до загального фонду Державного бюджету України перераховано 10,99 млрд. грн.. Від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них, що перебували у державній власності, – 8,23 млн. грн.

Передачу права власності або приватизації об’єктів державної власності було розпочато у 1992 році з метою фінансового оздоровлення підприємств, оптимізації державного майна України та створення конкурентного середовища і сприятливих умов для надходження інвестицій. Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» передбачено формування ефективної, чіткої правової бази з питань приватизації та управління державною власністю. В рамках обраного пріоритету вже ухвалено та підписано низку законопроектів, зокрема «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин» від 21.04.2011№ 3269-VI;  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відчуження майна суб’єктів господарювання державного сектору економіки» від 08.09.2011 № 3713-VI; «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення правового регулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків)» від 08.09.2011 № 3716-VI тощо.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»