Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запорізький облавтодор» реалізує своє майно, щоб розрахуватися з кредитами

14 грудня 2011 - 10:57

«Запорізький облавтодор» реалізує своє майно, щоб розрахуватися з кредитами

Державне підприємство «Запорізький облавтодор» виходить з кризи: борги по зарплаті залишились тільки за листопад цього року, а розрахуватись з кредитами підприємство планує за рахунок продажу будівель, які знаходяться у його власності, але не використовуються для виробництва.

Про це повідомив керівник підприємства Сергій Ткаченко під час наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук із керівництвом ДП «Запорізький облавтодор» та ВАТ «Служба автомобільних доріг у Запорізькій області».

На даний час на підприємстві працюють 998 осіб, за останній рік було скорочено 185 співробітників. Проблема із заборгованістю по заробітній платі практично ліквідована: залишився борг тільки за листопад. Поліпшує загальну ситуацію ще й те, що «Запорізький облавтодор» виграв тендер на виконання робіт на суму  200 мільйонів гривень у наступному році.

- Щоб працювати без збитків, за рік нам потрібно отримати замовлень на загальну суму 180 мільйонів гривень. Наше підприємство виграло тендер на обслуговування та поточний ремонт доріг області у 2012 році на суму 200 мільйонів гривень, тож наступний рік має стати періодом виходу підприємства з кризи. У цілях економії ми зменшили кількість філій з 24 до 22, також у наших планах - реалізувати майно, яке належить «Запорізькому облавтодору», але не використовується для виробництва. За отримані кошти ми плануємо частково розрахуватися з кредитами підприємства. Зараз у нас дві головні мети: максимально зменшити витрати та збільшити доходи, - поінформував Сергій Ткаченко.

Петро Гончарук відзначив, що для нашого регіону дуже важливе підприємство «Запорізький облавтодор», тому влада зробить все, що від неї залежить, щоб допомогти йому вийти з кризи.

- Головне зараз – грамотно вести економіку підприємства, і тоді ви зможете подолати кризу. Ще дуже важливо, щоб казначейство дало тайм-аут для можливості стати вам на ноги та стабілізуватись. Тому, якщо у вас будуть виникати проблеми із казначейством, звертайтеся до нас. Але не забувайте, що головним пунктом залишається грамотна економіка підприємства. Також дуже важливо, щоб наступного року ви встигли освоїти всі 200 мільйонів гривень, бо якщо цього не буде зроблено, добре не буде ані вам, ані нам, - зазначив Петро Гончарук.

До кінця року облдержадміністрація узгодить із «Запорізьким облавтодором»  всі питання щодо продажу майна підприємства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович