Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дозвільні центри регіону готуються до роботи на повну потужність

14 грудня 2011 - 16:53

Дозвільні центри регіону готуються до роботи на повну потужність

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань видачі документів дозвільного характеру за принципом «єдиного вікна».

Як підкреслив представник обласної виконавчої влади, з першого січня в країні всі дозвільні документи мають видаватись виключно через державних адміністраторів. Також у наступному році, орієнтовно з першого вересня, необхідно налагодити роботу електронного документообігу та автоматизувати обмін даними між адміністраторами та місцевими дозвільними органами.

- Ми маємо час та можливості, щоб відпрацювати ці важливі питання. Тож зараз  необхідно зосередитись на вирішенні як поточних питань, так і налагодженні схеми подальшої роботи, щоб встигнути виконати поставлені завдання в строк, - звернувся до присутніх Петро Гончарук. Посадовець поінформував представників дозвільних органів та єдиного центру про недоліки у роботі дозвільної системи регіону, які були виявлені при перевірці Генеральною прокуратурою України. Найбільш поширені:   видача документів дозвільного характеру за межами єдиного центру, недотримання термінів видачі дозвільних документів, прийняття регуляторних актів з порушенням чинного законодавства, внесення у перелік адміністративних послуг таких, які не передбачені законом, а також перевищення встановлених норм на деякі тарифи. Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що на усунення цих недоробок необхідно звернути першочергову увагу.

Про готовність Запорізького єдиного дозвільного центру до роботи з першого січня присутніх поінформувала адміністратор Світлана Петренко, підкресливши, що заклад одразу готовий вийти на повну потужність. Вона ознайомила присутніх з системою роботи та виділила ряд питань, які належить вирішити до кінця року. У цьому контексті учасники наради обговорили стан матеріально-технічної бази дозвільних центрів регіону та подальші шляхи співпраці дозвільних органів з єдиним центром.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович