Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Протитуберкульозною вакциною забезпечені всі пологові будинки області

15 грудня 2011 - 10:15

Протитуберкульозною вакциною забезпечені всі пологові будинки області

Про це повідомляє Запорізька обласна санітарно-епідеміологічна станція. Всього в лікувально-профілактичних закладах є в наявності 8340 доз БЦЖ SSI (данський штам), що забезпечує потребу у вакцині для новонароджених дітей на грудень та першу половину січня 2012 року.

За словами головного санітарного лікаря Анатолія Севальнєва за 11 місяців 2011 року вакцинацію отримала 15881 дитина першого року життя, що становить 96,2%  річного плану та 303 дитини у віці старше року  - 83,5%. На сьогодні всі пологові будинки та відділення повністю забезпечені протитуберкульозною вакциною данського виробництва, яку використовують  для вакцинації новонароджених. Для проведення ревакцинації дітям семи років  на початку грудня область отримала 1300 доз БЦЖ російського виробництва, що також  забезпечує потребу поточного року.

Втім, за словами головного санітарного лікаря області, є фактори, які можуть знизити темпи ревакцинації. Серед них – можлива епідемія грипу.

- За умови зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ ми вимушені будемо призупинити планові щеплення, - зазначив Анатолій Севальнєв. - Також нас може стримувати в цьому  плані відсутність туберкуліну. Ревакцинація робиться після проб Манту і, на жаль, не всі території можуть собі дозволити закупити необхідну кількість туберкуліну. Разом з тим, деякі батьки продовжують відмовлятися і від щеплень, і від проб Манту. Це, у свою чергу, позначається на показниках вакцинації в цілому  по регіону. Все інше знаходиться  під контролем санепідемслужби.

Довідково: щеплення проти туберкульозу входять до переліку обов’язкових  профілактичних щеплень, що затверджені Законом України «Про затвердження Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2009 - 2015 роки» від 21.10.2009 №1658-VI. Ситуація зі щепленням проти туберкульозу постійно контролюється управлінням охорони здоров’я  облдержадміністрації. Координацію та взаємодію з Міністерством охорони здоров’я України здійснюють фахівці державної санітарно-епідеміологічної служби області.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович