Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На старті - розробка комплексної програми охорони довкілля

15 грудня 2011 - 13:24

На старті -  розробка комплексної програми  охорони довкілля

В обласній державній адміністрації відбулося перше засідання робочої групи з питань розробки проекту обласної комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки, яке провів перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

Як повідомив посадовець, членам робочої групи до початку лютого необхідно підготувати та подати до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області пропозиції до технічного завдання, пріоритетів та основних заходів проекту обласної комплексної програми. Для того, щоб встигнути виконати поставлене завдання якісно та в строк, роботу необхідно почати негайно.

Серед основних напрямків майбутньої програми: досягнення безпечного для здоров’я людини стану навколишнього природного середовища; підвищення рівня суспільної свідомості з питань охорони довкілля; вдосконалення системи інтегрованого екологічного управління шляхом включення екологічної складової до програм розвитку секторів економіки; удосконалення регіональної екологічної політики, зменшення негативного впливу процесів урбанізації на навколишнє природне середовище; припинення втрат біо- та ландшафтного різноманіття, формування екомережі, розвиток заповідної справи; забезпечення екологічно збалансованого використання природних ресурсів.

Начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області Ігор Бройде проаналізував програми екологічної спрямованості, які працюють чи реалізовувались у регіоні, а також зупинився на  вимогах до змісту та структури проекту програми.

Учасникам засідання надано Проект технічного завдання на розробку довгострокової комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки, який вони мають опрацювати найближчим часом. Наступне засідання робочої групи заплановано провести у січні 2012 року.

 

Довідково: робоча група з розробки проекту обласної комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки створена відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22.11.2011 № 482.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади