Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Населення області накопичує борги за спожиті послуги

15 грудня 2011 - 13:51

Населення області  накопичує борги за спожиті послуги

За 10 місяців поточного року населення Запорізької області  розрахувалося за спожиті житлово-комунальні послуги, тепло- та водопостачання, а також за утримання будинків та прибудинкових територій на рівні від 94 до 100,7 %. Тим не менш, борги продовжують зростати.

Про це йшла мова під час обласної селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

За 10 місяців поточного року населення Запорізької області розрахувалось за житлово-комунальні послуги на 99,8%. Станом на 12 грудня заборгованість (з урахуванням минулих років) становить 595,1 мільйона гривень. Найгірші показники - у Приморському районі (78,1%), в Енергодарі (88,9%) та у Кам’янсько-Дніпровському районі (91,8 %).

Рівень сплати споживачами за теплову енергію становить 100,7%, а сума загального боргу - 250,4 мільйона гривень (з початку року заборгованість зменшилась на 5,6 мільйона гривень). Найнижчі показники – у  Токмаку (96 %), Оріхівському  (97%) та Приморському районах (98%).

Гірша ситуація зі сплатою населенням за водопостачання, за яке розрахувалися тільки на 95%,  загальна сума боргу за всі періоди склала 243,9 мільйона гривень. Найнижчі рівень розрахунків у Чернігівському районі (84%), Токмаку та Енергодарі (по 91%).

Неактивно жителі  області розраховуються і за утримання будинків та прибудинкових територій: сплачено тільки 94%, а сума загального боргу сягає 92,2 мільйона гривень. Пасуть задніх Токмацький район (68,8%), Енергодар (85,4%) та Веселівський район (87,5%).

Представники  проблемних районів пояснюють низький рівень сплати рахунків в основному відсутністю в населення роботи та грошей.

Петро Гончарук дав очільникам виконавчої влади міст та районів області один тиждень, щоб виправити ситуацію. Він особливо підкреслив свою незадоволеність роботою запорізької міської влади: саме обласний центр погіршує загальні показники області.

- Запоріжжя – це місто, яке тягне донизу всю область. Можливо, на загальному фоні у процентному відношенні обласний центр виглядає не найгіршим чином, але якщо подивитись на цифри, все стає зрозумілим. Ми надішлемо меру міста Олександру Сіну листа з вимогою прийняття термінових заходів для зміни цієї ситуації. Такий лист отримає і Енергодар, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів