Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зниження рівня злочинності – спільне завдання влади та правоохоронних органів

16 грудня 2011 - 13:51

Зниження рівня злочинності – спільне завдання  влади та правоохоронних органів

Про стан правопорядку на території Запорізької області, взаємодію органів внутрішніх справ з органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування членів колегії облдержадміністрації поінформував начальник управління профілактики правопорушень Головного управління МВС України в Запорізькій області Анатолій Ткаченко.

Важливість розгляду цього питання на колегії обласної державної адміністрації пояснюється тим фактом, що протягом останніх 15 років рівень злочинності в регіоні є одним з найвищих у країні. Як повідомив начальник управління профілактики правопорушень Головного управління МВС України, за підсумками роботи правоохоронних органів за 11 місяців поточного року ситуація кардинально не змінилася. Протягом звітного періоду органами внутрішніх справ зареєстровано 24992 злочини, що залишається майже на рівні минулого року (25043, тільки 0,2% зниження). Разом з тим, посадовець відзначив, що цього року вдалося досягти суттєвого зниження кількості скоєних особливо тяжких злочинів (з 549 до 466), фактів причинення тяжких тілесних ушкоджень (зі 187 до 161) та розбійних нападів (з 233 до 177).

Крім того, працівниками міліції було викрито дві злочинні організації, два бандугруповання та 21 організоване злочинне угруповання. Загальна сума причинених ними збитків складає понад 42 млн. грн. Завдяки проведеним заходам відшкодовано 93 % цієї суми.

Також підрозділами державної служби по боротьбі з економічною злочинністю викрито 1297 злочинів, внаслідок яких завдано  збитків  понад 75 млн. грн.

Після того, як Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» набрав чинності,  активізовано роботу й у цьому напрямку. Підрозділами ГУМВС в області виявлено 16 правопорушень, пов’язаних з корупційною діяльністю, за яку передбачена адміністративна відповідальність.

Однак, переважною більшістю з усіх скоєних правопорушень залишаються корисливі злочини, перш за все крадіжки, пограбування, шахрайство (виявлено 13834). При цьому, майже третину цих злочинів скоєно раніше судимими особами. Тож нагальною проблемою та одним з важливих завдань у подальшій роботі  органів внутрішніх справ області, органів  виконавчої влади та місцевого самоврядування залишається пошук шляхів впливу на рецидивну злочинність, забезпечення соціальної адаптації тих, хто звільнився з виправних закладів, проведення профілактичної роботи.

Як повідомив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, відпрацьовано систему співпраці з правоохоронними органами - щопонеділка в облдержадміністрації проходять оперативні наради, під час яких обговорюються найгостріші проблеми, поточні труднощі.

- Таку схему роботи необхідно запровадити в усіх містах і районах області. Не тільки представники правоохоронних органів мають працювати над подоланням такого  негативного явища як злочинність, але й керівники територій. В області немає чужих проблем, всі вони наші і мають вирішуватись спільно, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади