Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головний критерій діяльності соціальних служб – увага до людини

22 лютого 2005 - 14:10

„Людям, особливо ветеранам  нерідко потрібна не стільки матеріальна допомога, а скільки увага, бо нерідко вони не можуть „достукатися” зі своїми питаннями до чиновників,  знайти звичайне людське порозуміння”, -- зазначив губернатор. А звідси і вимога до керівників різного рангу, які зараз добираються до нової команди губернатора – увага до людей, їх проблем, постійне спілкування з населенням.

Керівник області поділився деякими думками з присутніми в залі. Зокрема, негативно відгукнувся про численні плани дій, які неодмінно називають програмами, а потім кладуть їх під сукно. Напевне, варто більше займатися живою конкретною роботою, а не паперотворенням. У зв”зку з цим Ю.Артеменко попрохав нестандартно підійти до відзначення вікопомної дати – 60-річчя Великої Перемоги. Обов”язково не обминути увагою жодного ветерана, душевно, по-людському відзначити цю річницю.

Губернатор закликав разом шукати кошти на вирішення соціальних проблем. А ці кошти навколо нас: у районах зруйнували зрошувальні системи і вивезли на металобрухт, у деяких лікарнях під „дахом” головних лікарів працюють аптечні кіоски, в яких продають страшенно дорогі ліки, або десятки тисяч гривень крутяться у тіньовому бізнесі володарів маршрутних перевезень пасажирів. Тому нині вживаються оперативні заходи для нормального поповнення обласного бюджету.

Ю.Артеменко нагадав, що одним з головних завдань, яке поставив Президент України перед органами виконавчої влади, є створення нових робочих місць, особливо для інвалідів. Ця проблема особливо актуальна для нашого регіону, який за цим показником займає одне з останніх місць в країні.

Керівник області підтримав ідею начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктора Панкратова про створення системи швидкої соціальної допомоги. Адже нерідко окремі люди потрапляють в якісь кризові ситуації, коли необхідно терміново допомогти. Якщо діяти казенно, то це займе багато часу. Отже треба відпрацювати чітку і дієву систему оперативної допомоги.

Учасники колегії активно обговорили доповідь В.Панкратова про підсумки роботи за 2004 рік та основні напрямки на 2005 рік (з нею можна ознайомитися у розділі „Стенограми”), пропозиції губернатора і прийняли розгорнуте рішення.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів