Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інформація щодо відзначення 21 лютого 2005 року національно-культурними товариствами Запорізької області Міжнародного дня рідної мови

21 лютого 2005 - 17:17

Національно-культурні товариства Запорізької області разом із обласним відділенням Всеукраїнського товариства «Україна - Світ» за сприяння відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації  відзначили Міжнародний день рідної мови творчою зустріччю “Коло друзів”.

Урочистості відбулися у Шевченківській світлиці Запорізького  педагогічного коледжу, який традиційно у цей день запрошує національні громади міста для спілкування з майбутніми вихователями дітей та молоді.

Перед присутніми виступила начальник відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації Н.Деркач, яка закликала присутніх і надалі плекати рідну мову та вивчати державну мову як мову міжнаціонального спілкування усіх громадян України.

Представники національно-культурних товариств м.Запоріжжя, що взяли участь у зустрічі, розповіли про роботу щодо збереження та збагачення  своїх рідних мов. Домінантою усіх виступів була думка про те, що Українська держава сьогодні забезпечує необхідний рівень європейських стандартів у питанні розвитку мов національних меншин. Представники національно-культурних організації подарували бібліотеці коледжу книги, видані їх рідними мовами.

У програмі зустрічі прозвучали українські пісні у виконанні  пісенного гурту “Криниченька”, кращі пісенні і літературні зразки мов національно-культурних громад Запоріжжя.

 

Відділ у справах національностей,

міграції та релігій облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області