Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Анонси

До уваги ЗМІ!

10 квітня 2007 - 14:49

Впровадження мікропроектів з якості соціальних і комунальних послуг на рівні громад здійснює Український Фонд Соціальних Інвестицій, створений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів № 740 від 28 квітня 2000р., за підтримки Всесвітнього банку.

12 квітня 2007 р. в 12-00 відбудеться урочисте відкриття ЗОШ № 5 м. Токмак після реалізації мікропроекту по ремонту закладу.

Під час впровадження проекту в школі були вирішені найгостріші проблеми – відновлена робота спортивної зали, яка не працювала протягом 20 років, проведена реконструкція даху, придбані шкільні меблі. Також було зроблено і багато інших ремонтних робіт, а саме: ремонт системи опалення, та інженерних мереж, улаштування пандусу.

Провідна роль в рамках мікропроекту відводилась місцевій громаді, яка є його основним замовником. Саме громада свого часу визначила, що нагальною проблемою, яку необхідно вирішити у першу чергу є аварійний стан спортивної зали та практично 100% зношеність шкільних меблів.

Фінансування проекту здійснювалося за рахунок інвестицій УФСІ та внеску самої громади, яка отримала допомогу й з обласного бюджету, й від небайдужих до проблем школи спонсорів. Позитивну роль у реалізації мікропроекту відіграла й місцева влада, яка з самого початку підтримувала й зараз підтримує громадські ініціативи. Так, враховуючи бажання інших громад взяти участь в подібних проектах, за ініціативи активних мешканців міста та району, місцева влада разом з УФСІ та волонтером Корпусу Миру створили Токмацький фонд розвитку громад, який буде надалі розвивати здобутки проекту УФСІ, активізувати громадський рух в регіоні та поліпшувати трисекторне партнерство між громадою, владою і бізнесом.

Громада здійснювала контроль за цільовим використанням коштів, якістю будівельних робіт, налагоджувала відносини з органами влади і місцевого самоврядування. Даний мікропроект став прикладом ефективної співпраці місцевої влади, громади і бізнесу, адже всі вони вклали в його реалізацію частку свого розуміння проблем школи та бажання допомогти цій громаді.

В межах мікропроекту було зроблено двускатну покрівлю з металочерепиці над спортивною залою та їдальнею школи, капітальний ремонт спортивної зали, зроблено ремонт водопроводу, каналізації та системи опалення, тощо. Загальна вартість робіт перевищує 600 тис. грн. Крім ремонтних робіт мікропроектом було передбачено придбання шкільних меблів на 50861,00 грн.

В даний час у двох найбільш соціально проблемних районах Запорізької області впроваджується наступні мікропроекти, які знаходяться на різних стадіях реалізації:

  • в м. Токмак та Токмацькому районі - 9 мікропроектів;
  • в Чернігівському районі Запорізької області – 6 мікропроектів.

Загальний бюджет мікропроектів по Запорізької області складає 7236000,00 грн. (внесок УФСІ – 6454000,00 грн.)

При Запорізькій обласній державній адміністрації з 2004 р. існує обласна спостережна рада з питань інвестицій, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market