Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борги із заробітної плати зменшуються, але частина їх переходить у новий рік

28 грудня 2011 - 09:32

Борги із заробітної плати зменшуються, але частина їх переходить у новий рік

В обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, у ході якого розглянуто стан виконання графіків сплати боргів із заробітної плати та перспективи погашення заборгованості до 1 січня 2012 року. До участі в нараді запросили представників понад 15 підприємств-боржників, серед яких ДП «Кремнійполімер», ДП «Радіоприлад», Запорізький облавтодор, «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук поінформував про основні показники щодо темпів погашення боргів перед працівниками. Загальна сума заборгованості із заробітної плати у листопаді поточного року зменшилась на 7,4 млн. грн. або на 14,5 %. Станом на 1 грудня вона становила 43,9 млн.грн.

Повністю відсутня заборгованість із заробітної плати у восьми районах області: Великобілозерському, Вільнянському, Гуляйпільському, Оріхівському, Пологівському, Приазовському, Розівському та Якимівському.  На чотирьох територіях заборгованість мають  лише  структурні підрозділи ДП «Запорізький облавтодор», які обіцяли закрити питання протягом декількох днів.

Заборгованість економічно активних підприємств комунальної форми власності протягом листопада зменшилась на 3 млн. грн. Натомість у КП «Чистота 2» міста Мелітополь борги, навпаки, з’явилися.

Заборгованість із заробітної плати в бюджетній сфері станом на 1 грудня  відсутня.

Представники  більшості з економічно активних підприємств обіцяли погасити борги якщо не до кінця року, то в першій половині січня.  На підприємствах же, які знаходяться у процедурі відновлення платоспроможності, у листопаді ситуація майже не змінилася.  Станом на 1 грудня їхня сукупна заборгованість становила 31,6 млн. грн. Найбільшими боржниками у цій статистичній групі залишаються підприємства державного сектору.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області