Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За борги населення області за спожиті послуги несуть відповідальність керівники територій

28 грудня 2011 - 12:01

За борги населення області  за спожиті послуги несуть відповідальність керівники територій

В облдержадміністрації пройшла підсумкова обласна селекторна нарада з питань розрахунків за спожиті послуги підприємствами та населенням області, яку провів заступник голови ОДА Петро Гончарук. Ситуація хоч повільно, але покращується. Хоча території з найбільшими боргами і надалі залишаються у числі аутсайдерів.

Як зазначив посадовець, за 11 місяців поточного року населення області розрахувалось за житлово-комунальні послуги на 96,2%, заборгованість з урахуванням минулих років становить 656,1 мільйона гривень. Найгірші показники в Енергодарі (90,3%), Чернігівському (90,9%) та Кам’янсько-Дніпровському (91,5%) районах.

Гірша ситуація по сплаті послуг за теплоенергію: рівень сплати споживачами теплоенергії становить 92,3%, загальна сума заборгованості – 333 мільйони гривень. З початку року заборгованість збільшилась на 77 мільйонів гривень. Найгірша ситуація у Токмаку та Оріхівському районі (по 89%), Приморському районі (90%) та Мелітополі (91%).

За водопостачання та водовідведення населення заборгувало 244,1 мільйона гривень, з початку року сума зросла на 19,3 мільйона. Найбільш низький показник за рівнем розрахунків населення мають Чернігівський район та Енергодар (по 91%).

Зберігається незадовільна ситуація з розрахунками населення за надані послуги з утримання будинків та прибудинкових територій: сплачено тільки 94,6%, і заборгованість за всі періоди становить 93,6 мільйона гривень. Найгірші показники в Енергодарі (87,3%), Веселівському (88,1%), Вільнянському (92,7%), Кам’янсько-Дніпровському (93%) та Приморському (94,3%) районах.

Під час селекторної наради Петро Гончарук заслухав керівників найбільш проблемних територій та нагадав їм про неминучу відповідальність.

- Якщо район або місто три рази поспіль буде потрапляти до переліку територій з найгіршими показниками, ми будемо вимушені накладати санкції, а саме – надсилати листи з вимогою вжити заходів стосовно працівників, які відповідають за ліквідацію заборгованості населення, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також