Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борги за енергоносії залишаються тягарем підприємств

28 грудня 2011 - 14:07

Борги за енергоносії залишаються тягарем підприємств

Станом на 15 грудня поточного року підприємства теплоенергетики області мають заборгованість перед ДК «Газ України» за використаний до початку опалювального сезону 2011/2012 років природний газ у сумі 265,3 мільйона гривень. Але враховуючи, що з цієї суми 129 мільйонів підлягають списанню, загальна сума боргу становить 136,3 мільйона гривень. Частина цієї суми підлягає реструктуризації строком на п’ять років.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук під час підсумкової селекторної наради з питань розрахунків за спожиті послуги підприємствами та населенням області.

- Поточну заборгованість підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ можна розділити на три частини. Перша – 129 мільйонів гривень, які підлягають списанню згідно Закону України «Деякі питання списання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію», 80,3 мільйона з них вже списано. Друга частина – 78 мільйонів – це заборгованість за 9 місяців поточного року, яка виникла у зв’язку з невідповідністю тарифів собівартості наданих послуг. І третя частина – 50,6 мільйона гривень, -  заборгованість за природний газ, спожитий у 2010 році і підлягає реструктуризації. Таким чином, при списанні та погашенні боргів по різниці у тарифах у підприємств залишиться тільки та заборгованість, що підлягає реструктуризації на п’ять років, - пояснив Петро Гончарук.

Станом на сьогодні підприємства теплоенергетики сплачують за використаний у цьому опалювальному сезоні природний газ перед ПАТ «Запоріжгаз», ПАТ «Мелітопольгаз» та НАК «Нафтогаз України».

За інформацією «Запоріжгазу», станом на 26 грудня рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за використаний в опалювальному сезоні 2011/2012 років природний газ складає 33%, а заборгованість – 139 мільйонів гривень.

Найнижчий показник розрахунків мають Якимівське АПУЖКГ та БО – 22% із заборгованістю 1,2 мільйона гривень та концерн «Міські теплові мережі» - 30%, заборгованість складає 121,8 мільйона гривень.

Рівень розрахунків підприємств житлово-комунального  господарства за електроенергію становить 82%, станом на 1 грудня заборгованість склала 83,3 мільйона гривень.

Найбільші боржники – ТОВ «Чиста вода-Бердянськ» - 14 мільйонів гривень (неактивне підприємство) та КП «Облводоканал» ЗОС – 14,7 мільйона гривень. При цьому «Облводоканал» є заручником ситуації: ТОВ «Чиста вода-Бердянськ» та КП «Бердянськводоканал» заборгували йому 23,5 мільйона гривень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак