Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: «Спільними зусиллями ми знайдемо рішення»

28 грудня 2011 - 15:51

Олександр Дудка: «Спільними зусиллями ми знайдемо рішення»

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів зустріч з головою Новомиколаївської райдержадміністрації Олександром Мануйловим та головою Новомиколаївської селищної ради Сергієм Шамайдою. Посадовці порушили ряд проблемних питань території та разом спробували віднайти шляхи їх вирішення.

Як повідомив голова Новомиколаївської РДА Олександр Мануйлов, на території району ведеться будівництво газопроводу. Однак інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області не погоджує декларацію про початок будівельних робіт. Проблема в тому, що керівництво району досі не визначилось з кінцевим власником обраної під будівництво земельної ділянки. У ході обговорення проблеми Олександр Дудка порадив зацікавленим сторонам, зокрема Новомиколаївській селищній раді, укласти договір суперфіцію з тим комунальним підприємством, на яке  буде покладена відповідальність за утримання земельної ділянки. Цю пропозицію підтримали  перший заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Надія Ратич та перший заступник начальника ГУ Держкомзему в Запорізькій області Людмила Спіцина.

Також у ході зустрічі були порушені наболілі для всієї області питання щодо врегулювання земельних відносин – розмежування земель комунальної та державної форми власності, проведення нормативно-грошової оцінки. Заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка повідомив, що в обласному бюджеті на наступний рік передбачені кошти на часткове проведення цих робіт. Крім того, буде виділена певна сума з Державного бюджету України.

Щодо ситуації на Новомиколаївському конезаводі Олександр Дудка дав доручення головному управління АПК ОДА підготувати звернення до Міністерства аграрної політики та продовольства України  щодо необхідності розпаювання земельних ділянок заводу між працівниками та пенсіонерами підприємства.

- Завдання керівництва територій – вчасне реагування та інформування обласної влади про проблеми, які вони не в змозі розв’язати самостійно. Спільними зусиллями ми  знайдемо рішення, в разі ж необхідності будемо звертатися за допомогою до центральних органів влади, - підбив підсумок О. Дудка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області