Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Матеріали про захоплення землі у заповіднику «Коса Федотова» передано до прокуратури

29 грудня 2011 - 10:54

Матеріали про захоплення землі у заповіднику «Коса Федотова»  передано до прокуратури

За інформацією Головного управління Держкомзему в Запорізькій області, самовільне зайняття спірної земельної ділянки в Якимівському районі, на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Коса Федотова», продовжується.

Минулого тижня державні інспектори з охорони та використання земель ГУ Держкомзему в Запорізькій області завершили повторну перевірку дотримання вимог земельного законодавства на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення „Коса Федотова”. У її ході встановлено, що територія, яка незаконно  використовувалась невстановленими особами, збільшилась з  6,6139 га до 26,8090 га. На всій цій площі без спеціального дозволу порушниками знято родючий шар грунту.

Розмір заподіяної шкоди внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки складає понад  90433,72 грн., внаслідок проведення робіт без спеціального дозволу на зняття та перенесення родючого шару ґрунту - 561361,47 грн.

Матеріали перевірки знову передано до прокуратури Якимівського району Запорізької області для вжиття заходів прокурорського реагування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також