Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі дозвільні центри області готові до роботи у 2012 році

29 грудня 2011 - 12:10

Усі дозвільні центри області готові до роботи  у 2012 році

Всеукраїнську селекторну нараду з питань запровадження з 1 січня 2012 року видачі документів дозвільного характеру виключно через державних адміністраторів провів перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв. У запорізькій селекторній студії ВАТ «Укртелеком» працював заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

Розпочинаючи нараду, Андрій Клюєв нагадав, що одна з головних проблем у роботі дозвільних центрів, – це недостатня кількість державних адміністраторів, тож це питання має бути вирішено в найкоротші строки.

- Сьогодні ми повинні перевірити готовність дозвільних центрів у всіх областях України до початку наступного року, коли дозвільні документи будуть мати право видавати лише державні адміністратори. В країні функціонують 680 центрів, і більшість областей звітують, що проблем немає і  готові до роботи з початку  року. Але результати моніторингу, який був проведений у жовтні-листопаді, свідчить про протилежне: проблеми є і вони можуть зашкодити роботі центрів. Одна з головних  – це недостатня кількість кадрів. У деяких областях у дозвільних центрах працює лише по одному державному адміністратору, а цього дуже мало, тож у найкоротші терміни треба вирішити цю проблему, щоб на початку  року у вас не вишиковувались черги по 300 осіб, - наголосив перший віце-прем’єр міністр.

У ході селекторної наради Андрій Клюєв висловив претензії низці областей України щодо наявності й інших проблем, крім кадрової, і повідомив, що буде особисто контролювати їх розв’язання. Запорізької області в цьому переліку не було: у центральної влади до нашого регіону немає ніяких претензій.

Петро Гончарук прозвітував про готовність дозвільних центрів до початку наступного року та зазначив, що проблем з їх функціонуванням не буде.

- У Запорізькій області працюють 25 дозвільних центрів, всі вони укомплектовані необхідним штатом та обладнанням. З жовтня цього року в Запоріжжі функціонує обласний Єдиний дозвільний центр, який забезпечений усією необхідною технікою, обладнанням, налагоджено документообіг з трьома державними органами. Всі проблеми, які виникають, ми вирішуємо в робочому режимі. Тож з 1 січня ми готові безперешкодно приступити до роботи, - повідомив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також