Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Досить розмов про перинатальний центр, настав час діяти»

29 грудня 2011 - 14:42

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко під час проведення засідання Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Перше питання, яке розглянули учасники засідання, – стан і перспективи розвитку системи охорони здоров’я. З поточною ситуацією присутніх ознайомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Андрій Запорожченко, який зупинився на передовому досвіді оптимізації системи медичних закладів у Михайлівському та Приазовському районах. Також успішною практикою роботи поділилася головний лікар Оріхівської центральної районної лікарні Олена Петровська. До неї голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко мав кілька запитань. По-перше, чи є сенс у відкритті районних відділів охорони здоров’я при РДА. По-друге, чи є необхідність у відкритті обласного перинатального центру. На перше запитання Олена Петровська не змогла відповісти конкретно, оскільки про ефективність реформування можна говорити тільки за декілька років. Однак щодо відкриття центру була однозначною: він області вкрай необхідний, оскільки все частіше до лікарень звертаються вагітні жінки з патологіями.

- Сьогодні я в черговий раз переконався в тому, що нам необхідно перестати розводити балачки про необхідність перинатального центру. Досить розмов, настав час діяти. У перший же робочий день нового року фахівці управління охорони здоров’я  облдержадміністрації мають  відвідати Дніпропетровську область та вивчити їхній досвід створення й подальшої роботи такого центру, - резюмував очільник регіону.

Обговорюючи роботу медичних закладів, Олександр Пеклушенко також надав доручення  провести аналіз територій лікарень на предмет розміщення на них приватних структур (аптечних кіосків чи кабінетів консультантів).

- Ви маєте місяць для того, щоб провести цю роботу. Всі приватні структури, які розміщуються на території лікарень, мають працювати згідно чинного законодавства та сплачувати встановлені податки. Відповідальність за це буде покладена персонально як на головних лікарів, так і на керівників територій, - підкресливголова облдержадміністрації.

Під час розгляду питання про створення сприятливого бізнес-клімату Олександр Пеклушенко повідомив, що наразі розглядає кандидатуру доцента кафедри державного управління та адміністративного менеджменту інституту державного та муніципального управління КПУ Миколи Погрібняка на посаду радника з питань підприємницької діяльності.

- Я хотів би, щоб цю кандидатуру обговорили члени Регіональної ради підприємців. Це має бути нашим спільним рішенням, оскільки я маю бути певним, що Микола Анатолійович зможе об’єднати наші зусилля, спрямовані на покращення бізнес-клімату в регіоні, - звернувся посадовець до голови Запорізької регіональної ради підприємців Ірини Лєх.

Також на засіданні регіональної ради розглянуто питання щодо перспектив розвитку галузі тваринництва у 2012 році.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак