Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується до святкування Різдва по-козацьки

3 січня 2012 - 13:28

Запоріжжя готується до святкування Різдва по-козацьки

До Різдва Христового, яке відзначається за православним календарем 7 січня, обласна влада підготувала цілу низку святкових заходів як для дітей, так і для дорослих жителів нашого регіону. Більшість з них буде проходити в козацькому стилі, поінформувала начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарева.

- У Різдво Христове, 7 січня, на жителів та гостей Запоріжжя очікує чудове свято «Козацьке Різдво», яке буде проходити на території історико-культурного комплексу «Запорізький Дуб». Там буде козацький вертеп, бої на шаблях, козацькі змагання, традиційний бій «Лава-на-лаву», а подарунком для всіх гостей свята стане справжній козацький куліш, яким  частуватимуть усіх бажаючих, - повідомила Ірина Конарева.

Також в обласній філармонії ім.М.І.Глінки з 3 по 5 січня продовжується показ святкової вистави «Ялинка в козацькому колі», яку колектив підготував спеціально до новорічних свят і відтворив народні обряди та козацькі традиції. Початок вистав – об 11.00 та о 14.00. Крім того, 8 січня у філармонії відбудеться показ дитячого спектаклю «Лускунчик» за мотивами казки Ернста Гофмана, початок о 13.00.

Для  дорослих та гостей обласного центру в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім.В.Г.Магара 8 січня відбудеться показ спектаклю «Ніч, чарівна ніч», початок о 18.00.

Один з найцікавіших заходів, приурочений до новорічних свят, заплановано на  14 січня у парку культури та відпочинку «Дубовий гай», - там можна буде поспостерігати за всеукраїнськими змаганнями з бою «Лава-на-лаву» на Кубок князя Святослава Хороброго. Початок заходу о 10.00. Змагання проводяться за підтримки облдержадміністрації.

Крім того, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.О.М.Горького продовжує працювати виставка переможців обласного конкурсу дитячого малюнка  «Зимові святки».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області