Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: «Наше головне завдання – знизити вартість продуктів харчування, не зашкодивши виробникам»

4 січня 2012 - 13:26

Олександр Дудка: «Наше головне завдання – знизити вартість продуктів харчування, не зашкодивши виробникам»

На цьому наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка, спілкуючись з журналістами під час брифінгу.

- Ми провели моніторинг напередодні новорічних свят і зробили висновок, що ціни залишилися на загальному рівні. Щоправда, трохи подорожчали м’ясо та м’ясні вироби, але не суттєво. Про це говорять і цифри: за підсумками грудня минулого року Запорізька область посідає 12-13 місця серед 24 областей України за рівнем цін, а вартість низки товарів – яєць, м’яса та м’ясних виробів у нас взагалі найнижча по всій Україні, - зазначив Олександр Дудка.

Також заступник голови облдержадміністрації відзначив, що в області діє Меморандум про недопущення підвищення цін на соціальні сорти хліба.  Наприкінці 2011 року пекарським підприємствам, які його підписали, було виплачено 206,7 тисячі гривень компенсації. Зараз вартість соціальних сортів хліба знаходиться на середньому рівні по Україні.

Для подальшого зниження цін на основні продукти харчування та задля створення комфортних умов для виробників у Запоріжжі будується гуртовий ринок, відкриття якого дозволить значно знизити вартість товарів. Будівельні роботи ведуться активно, за минулий  рік на цьому майданчику   освоєно 5 мільйонів гривень.

- Загальна вартість будівництва гуртового ринку становить 400 мільйонів гривень, яке буде здійснюватися в п’ять етапів. Але першу чергу ми плануємо завершити вже наприкінці травня – на початку червня поточного року. Вартість цих робіт складає 40 мільйонів гривень, з них 5 мільйонів уже освоєно. Будівництво ж усього ринку плануємо завершити у 2016 році, - повідомив заступник голови ОДА.

Як повідомив Олександр Дудка, 2012 рік обласна влада втілюватиме девіз «Купуй запорізьке!» - саме це є одним з пріоритетних напрямків роботи влади. За словами заступника голови ОДА, влада буде робити все можливе, щоб приваблювати виробників, які будуть піклуватися не тільки про вартість продукції, а в першу чергу – про її якість. Яскравий приклад – це племзавод «Степний», який сам виготовляє, переробляє та реалізовує високоякісну молочну продукцію, яка користується дуже великим попитом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак