Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Забезпечити нормальну життєдіяльність області, безперешкодний проїзд автошляхами та не допустити людських втрат

22 січня 2012 - 14:17

Забезпечити нормальну життєдіяльність області, безперешкодний проїзд автошляхами та не допустити людських втрат

Таке завдання керівники територій отримали від першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Ємельяненка під час селекторної наради, яку за дорученням голови облдержадміністрації екстрено скликали у зв’язку із погіршенням погодних умов.
Ситуація у містах обласного значення та районних центрах практично не викликає занепокоєння. Там розчищено дороги, забезпечено безперебійний рух транспорту, газо-, водо- та електропостачання.
Зоною найбільшої загрози та імовірного виникнення проблем через негоду і, насамперед, значне посилення швидкості вітру, - є автомагістралі регіону і, у першу чергу, державного значення. Найскладніша ситуація нині склалася на автошляхах південно-східної частини області, зокрема, у Приморському, Бердянському, Приазовському, Куйбишевському та Мелітопольському районах. Особливе занепокоєння викликає стан транзитної автомагістралі М-14 «Одеса – Мелітополь - Новоазовськ», де снігові замети сягають одного метра. Нині там відкрито лише одну полосу дорожнього руху, постійно працює важка техніка.
За інформацією керівників ДАІ, ГУМНС та Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, техніка та люди працюють у посиленому цілодобовому режимі, загалом вдалося забезпечити режим безаварійності. Найбільша увага прикута до проїзду пасажирського та медичного транспорту, безперебійного постачання продуктів.
Протягом минулої доби зі снігових заметів евакуйовані понад 100 одиниць автотранспорту, врятовано із снігового полону – понад 170 чоловік.
Під час спілкування з керівниками районів Віктор Ємельяненко особливу увагу звернув на необхідність додатково залучення техніки, створення необхідного резерву паливно-мастильних матеріалів, а також забезпечення постійної координації роботи усіх служб, причетних до ліквідації наслідків негоди.
- Прошу не приховувати проблеми, а відверто називати найбільш «вузькі місця» для спільного та оперативного їх вирішення. Крім того, прошу залучати до прибирання доріг техніку місцевих господарств та підприємств. Адже подолати наслідки негоди зможемо лише гуртом та консолідовано, - наголосив Віктор Ємельяненко.
Крім того, керівники місцевих органів влади повинні постійно інформувати населення про можливе загострення ситуації у зв’язку з погіршенням погодних умов, а також забезпечити зворотній зв'язок. Зокрема, у разі потреби жителі регіону можуть скористатися телефонами «гарячої лінії» управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації: 233-13-74 або 34-40-04.
Слід зазначити, що запорізькі синоптики прогнозують подальше погіршення погодних умов, зокрема, посилення південно-східного вітру до 15-20 м/с та налипання мокрого снігу. Наприкінці січня очікують зниження температури повітря до – 15 градусів.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні