Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наслідки надзвичайної ситуації в області ліквідовано на 80%»

23 січня 2012 - 13:24

Олександр Пеклушенко: «Наслідки надзвичайної ситуації в області ліквідовано на 80%»

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, його заступники, керівники аварійно-рятувальних та дорожніх служб, енергопостачальних компаній та структурних підрозділів ОДА поінформували журналістів про стан робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, що сталася в області внаслідок погіршення погодних умов.

Протягом вихідних під сніговими заметами опинилися понад 200 км доріг державного значення та близько 460 км – комунальних автошляхів. Найбільш складна ситуація склалася на траси М-14 у південному напрямку, а також на автошляхах у Пологівському, Мелітопольському  та Бердянському районах. 

За повідомленням начальника ГУ МНС України у Запорізькій області Олексія Лепського в сніжних заметах опинилися близько 100 одиниць техніки, в тому числі продуктових автомашин. Постраждалих на дорогах,станом на ранок 23 січня, не було. Силами МНС організовано роботу 3-х пунктів тимчасово перебування та обігріву людей. Всього ж підрозділами МНС задіяні 42 одиниці спеціальної техніки, ще 5 надійшли в допомогу від сусідніх областей.

За даними заступника начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Геннадія Тимченка цілодобово в області працювали 155 одиниць спецтехніки та понад 70 одиниць техніка сторонніх організацій. Станом на ранок 23 січня рух дорогами державного значення відновлений. Нині тривають роботи з розширення проїзної частини на трасі М-14, де силами ДАІ організовано реверсивний рух автотранспорту. Складною залишається ситуація із проїздом у напрямку між Пологами та Токмаком. 

ДТП під час негоди зафіксовані не були, - поінформували представники управління ДАІ у Запорізькій області. Протягом доби службу несуть близько 150 працівників Державтоінспекції. Ситуація на дорогах – контрольована.

Підсумовуючи отриману інформацію, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко підкреслив, що наслідки негоди ліквідовано на 80%, але у подальшому ситуація на автошляхах регіону перебуває під посиленим контролем. Засідання оперативного штабу проводитимуть кожні 2 години.

- Всі служби під час ліквідації наслідків стихії спрацювали задовільно, - висловив свою оцінку очільник області. – Після спілкування з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, Віце-прем’єр-міністром Андрієм Клюєвим та головою «Укравтодору» Володимиром Демішканом нам вдалося додатково отримати ще близько 10 одиниць техніки для розчищення заносів та «визволення» автотранспорту. Я прошу унеможливити будь-які ризики для пасажирів та водіїв, зокрема, перекрити траси з найбільш складними умовами пересування та обмежити рух автобусів з дітьми, - підкреслив голова ОДА.

За інформацією синоптиків, найближчим часом опади триватимуть, в тому числі, у вигляді дощу та мокрого снігу на півдні регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні