Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найголовніше за нинішніх складних погодних умов - убезпечити життя людей

23 січня 2012 - 13:26

Найголовніше за нинішніх складних погодних умов - убезпечити життя людей

Внаслідок негоди в ніч з 22 на 23 січня в області були знеструмлені 35 населених пунктів, 16 з яких - частково.

За інформацією технічного директора ВАТ «Запоріжжяобленерго» Олега Лисенка, населені пункти, які залишились без електроенергії знаходяться на території Запорізького, Михайлівського, Токмацького, Пологівського, Розівського, Мелітопольського, Приморського та Бердянського районів. На місцях ліквідації аварій працюють 89 спеціалістів, задіяні 40 одиниць техніки.

- Ми знайшли порозуміння з керівниками місцевих органів виконавчої влади, у разі необхідності нам виділять трактори для розчищення території. Якщо не виникне непередбачуваних обставин, до 14.00 електропостачання буде відновлено всюди крім кількох населених пунктів Розівського району. Там роботи мають завершити до 17.00, - запевнив голову облдержадміністрації представник ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Про роботу освітніх закладів поінформував начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов. За словами посадовця, з 622 шкіл, які працюють в області, призупинили навчання 44. Нині понад 15 тисяч учнів поки що залишаються вдома. Зовсім не призупиняли навчальний процес у Якимівському, Кам’янсько-Дніпровському та Гуляйпільському районах. Інтернатні, професійно-технічні та вищі навчальні заклади графіки роботи не змінювали.

Несприятливі погодні умови не позначились на роботі медичних закладів регіону. Як повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Андрій Запорожченко, всі заклади охорони здоров’я працюють у звичному режимі, забезпечені необхідними медикаментами, а також резервними джерелами електроживлення. Управління підтримує постійний зв’язок з центрами екстреної медичної допомоги на місцях.

- Найголовніше сьогодні убезпечити життя людей і, у першу чергу, дітей. Якщо є можливість, доки не стабілізується погода, необхідно призупинити процес навчання школярів на найбільш проблемних територіях, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні