Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають роботи з ліквідації наслідків погіршення погодних умов

24 січня 2012 - 10:41

В області тривають роботи з ліквідації наслідків погіршення погодних умов

В області покращується ситуація, пов’язана з сильними снігопадами: станом на ранок 24 січня не працюють тільки дві школи, нерозчищених доріг залишається усього 38,4 км, всі роботи планується завершити до сьогоднішнього вечора.

Про це стало відомо під час чергового засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків погодних умов при ОДА, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

- Станом на 22.00 23 січня до восьми населених пунктів не було проїзду. Два з них знаходяться у Веселівському районі, чотири - у Михайлівському, ще два - у Токмацькому. Станом на 8.00 24 січня залишаються нерозчищеними автодороги до чотирьох населених пунктів у Михайлівському районі, але роботи планується завершити до сьогоднішнього вечора. Загальна протяжність нерозчищених доріг у районах становить 38,4 км, хоча ще вчора ввечері  у такому стані були 83,4 км доріг, - доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Євген Шац.

Зараз на автошляхах працює 90 одиниць техніки ДП «Запорізький облавтодор», учора ввечері на дорогах працювали 110 одиниць техніки шляховиків, а також було залучено 216 одиниць техніки місцевих фермерів. Усі служби забезпечені паливом та робітниками в повному обсязі, посипчатих матеріалів вистачає.

За даними «Запорізького облавтодору», немає проблем з автошляхами у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Кам’янсько-Дніпровському, Приазовському, Розівському, Новомиколаївському, Приазовському, Чернігівському та Якимівському районах. Зараз там також проводяться роботи з розширення доріг, але проїзд вільний.

Найбільші проблеми з під’їздом до населених пунктів спостерігаються у Куйбишевському та Пологівському районах, але всі роботи там, як і на інших територіях, планується завершити до сьогоднішнього вечора.

Що ж стосується роботи шкіл, за даними начальника  управління освіти і науки ОДА Олександра Вєрозубова, в області не працюють тільки дві школи  у Бердянському районі. Заняття в учбових закладах не проводяться через проблеми підвозу учнів: на уроки сьогодні прийшли близько 15 дітей.

За прогнозами синоптиків, великих опадів у найближчі дні не очікується, можливий слабкий сніг ближче до вечора та вночі. В цілому ж по області буде зниження температури та сильні пориви вітру, місцями  до 17-22 м/с. Сьогодні вночі очікується від -9 до -14 градусів, завтра вдень від -7 до -12, завтра вночі від -12 до -17 градусів, післязавтра вдень від -11 до -13 градусів.

Обласний штаб продовжує свою роботу, всі служби цілодобово знаходяться на зв’язку та звітують про зміну ситуації кожні чотири години, в екстрених випадках – миттєво. В області збережено резерви на випадок ще більшого погіршення погодних умов, ситуація знаходиться під пильним контролем обласної влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги