Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні художники намалювали рідний край

24 січня 2012 - 13:05

Юні  художники намалювали рідний край

У кінозалі імені Довженка відбулося одразу дві цікаві події – нагородження лауреатів народного рейтингу «Видатні запоріжці» та презентація соціального проекту – альбома  малюнків на тему «Запоріжжя – рідний край» від вихованців інтернатів та прийомних сімей. В урочистому заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук та голова обласної ради Павло Матвієнко.

Народний рейтинг «Видатні запоріжці»  2011 року  радіостанція «Великий Луг» проводила  вже вчетверте.  Його  було присвячено ювілейним датам – 15-й річниці Конституції України та  20-й річниці Незалежності держави. Біографії 44 видатних земляків, котрі стали переможцями  народного опитування, увійшли до альманаху «Гордість Запоріжжя».

Щорічно спільно з благодійним фондом розвитку літератури «Натхнення» організатори народного рейтингу видають книгу соціального спрямування. Цього разу це став тематичний альбом малюнків «Ми малюємо рідний край», в якому зібрані кращі роботи дітей-сиріт, котрі  виховуються у соціальних закладах області. Як зазначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, творчі роботи дітей сповнені тепла та любові до сім’ї, до рідного краю.

- Слід відзначити, що всі роботи дуже світлі, - зауважила Антоніна Матвеєва. – Не завжди у малюнках дітей,  які опинилися в скрутних життєвих умовах, можна побачити позитивні кольори. Цим альбомом ми вкотре звертаємо увагу громадськості на проблеми усиновлення та виховання сиріт. Всі вони мають талант і цей альбом для них – чудовий подарунок, - підкреслила начальник служби у справах дітей.

Юних художників привітав заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, якрий  вручив талановитим митцям подарунки і яскравий альбом малюнків з  таким побажанням: «У майбутньому славетними справами вписати свої імена до альманаху народного  рейтингу «Видатні запоріжці».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні