Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Науковці вивчать аграрний потенціал Запорізької області та допоможуть розвитку сільського господарства

26 січня 2012 - 15:11

Науковці вивчать аграрний потенціал Запорізької області та допоможуть розвитку  сільського господарства

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий переконаний: щоб покращувати показники Запорізької області в аграрній галузі, треба залучати українських та іноземних інвесторів, а також ліквідовувати суб’єктивні складові низьких показників регіону. Щоб це зробити найкращиим чином, до вивчення аграрного потенціалу області будуть залучені науковці.

Про це урядовець повідомив журналістам під час брифінгу, який відбувся в рамках його робочої поїздки до Запорізької області.

- Запорізька область знаходиться у третьому десятку рейтингу за показниками в аграрній галузі, і це пояснюється як об’єктивними, так і суб’єктивними причинами. По-перше, треба враховувати ваш клімат: 50% території області припадає на засушливий степ. Крім того, є серйозні порушення структури посівних площ. Минулого року більше 30% земель було засіяно соняшником, який, як попередник, надзвичайно складна культура: він спричиняє низьку врожайність земель. Також однією з причин є мала кількість інвесторів, як українських, так і іноземних. Перші години після зустрічі з Олександром Пеклушенком ми якраз обговорювали шляхи залучення нових інвесторів, а також ліквідації суб’єктивних складових низьких показників регіону. Завдяки ініціативі Олександра Миколайовича ми розробляємо спільну програму, залучаємо до роботи науковців, які вивчать аграрний потенціал Запорізького краю, - зазначив Микола Безгулий.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, у свою чергу, зазначив, що приїзд Миколи Безуглого до Запорізької області саме і передбачає пошук шляхів розвитку сільського господарства.

- Наша спільна мета – це об’єднання потенціалу Міністерства аграрної політики та продовольства України та Запорізької області. На базі передового досвіду України та науковців нам вкажуть на наші помилки, а ми зі свого боку – на помилки міністерства, і в результаті такого діалогу  прийдемо до реалізації єдиної мети – створення правильної концепції та програми, яка дозволить виконати наші зобов’язання, бо наш пріоритет – розвиток сільського господарства, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Микола Безгулий також розповів журналістам, як міністерство буде стимулювати селян до розвитку тваринництва: зараз уряд робить акцент саме на родинному фермерстві.

- Минулого року наше міністерство розробило програму відродження скотарства на території України, і одним з головних пунктів є саме розвиток молочного скотарства. У програмі є підрозділ, який передбачає кілька видів підтримки родинного фермерства - коли родина тримає три або більше корів. Наприклад, така родина практично безкоштовно отримає доїльний апарат, зможе розраховувати на допомогу ветеринарних закладів. Крім того, родинні фермерства будуть отримувати часткову  компенсацію за товари, які вони постачають населенню. Наступного року  власник, який буде збільшувати поголів’я тварин, за кожну корову  отримуватиме від держави 10 тисяч гривень. А вже цього року, я впевнений,  споживачі відчують на собі позитивні зміни у постачанні молочної продукції, - заявив урядовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят