Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко продовжив представляти в районах області новопризначених розпорядженнями Президента України від 12 березня 2005 року голів райдержадміністрацій

15 березня 2005 - 16:47

Активу Великобілозерського району було представлено Василя Олексійовича Біряка, 1963 року народження, у 1985 році закінчив Мелітопольський державний педагогічний інститут, вчитель біології та хімії, має великий досвід роботи у закладах освіти, працював на профспілковій роботі та у комерційних структурах.

Біряк Василь ОлексійовичЯкщо на рівні країни керівником виконавчої влади повинен бути сильний економіст, як Юлія Тимошенко, то на рівні району повинен бути свій Ющенко, який сповідує мораль і чесність. Для цієї ролі найкраще підходить справжній вчитель, підкреслив Ю.Артеменко. Хоча в такому районі, як Великобілозерський, необхідно займатися і масою інших проблем: це створення нових робочих місць, газифікація і водопостачання, відродження фельдшерсько-акушерських пунктів, гідне відзначення 60-річчя Великої Перемоги.

У вирішенні цих непростих питань, наголосив губернатор, можна сподіватись на Київ, область, але якщо керівники не візьмуться за справи разом з громадою, то годі й сподіватись на зрушення у житті сільчан.

Користуючись нагодою, Ю.Артеменко поділився враженнями від проекту скорегованого Держбюджету на 2005 рік, який напередодні представила в Києві Ю.Тимошенко і який наступного тижня повинна затвердити Верховна Рада. Він відзначив, що це дійсно соціально спрямований бюджет, 80 відсотків коштів якого будуть спрямовані на вирішення соціальних проблем. Наприклад, мінімальна пенсія складе 332 гривні, середня – 382, зрівнялівка буде відмінена. Зросте зарплата у бюджетників і наблизиться до середньої у промисловості. Значно зростуть виплати інвалідам з дитинства, дітям-сиротам, одиноким матерям.

Рудик Володимир ІвановичУчасникам активу Веселівського району губернатор представив Володимира Івановича Рудика, 1959 року народження, у 1980 році закінчив Запорізький державний педінститут, вчитель історії і суспільствознавства, має чималий досвід педагогічної роботи, працював в органах місцевого самоврядування.

--Ваш район відноситься до “середнячків”, зауважив керівник області. А тому треба спільними зусиллями зробити все для того, щоб рівень життя людей значно підвищився. Перше завдання, яке я ставлю голові – це прокласти 5 кілометрів газопроводу. Зі свого боку у цьому питанні буду допомагати.

У свою чергу новопризначений голова райдержадміністрації В.І.Рудик заявив, що він прийшов на цю посаду з відкритим серцем. Такого ж підходу чекає і від інших. Першочерговими проблемами вважає: газифікацію, створення нових робочих місць, раціональне використання нашого головного багатства – землі, розібратись і налагодити роботу промислових підприємств, навести чистоту на вулицях, зробити освітлення.

“Давайте відкриємо нову сторінку в житті району, -- звернувся до присутніх в залі В.І.Рудик. – Не будемо руйнувати, а творити. Для нас і наших дітей”.

Прокопов Юрій ВікторовичЗал оплесками зустрів повідомлення губернатора про призначення Президентом країни на посаду голови Приморської райдержадміністрації Юрія Вікторовича Прокопова. Він 1954 року народження, у 1976 році закінчив Мелітопольське культурно-освітнє училище, клубний працівник, має досвід роботи у засобах масової інформації.

Юрій Артеменко зауважив, що рішення далося нелегко. Адже двох голів райдержадміністрацій не хотілося звільняти, одним із них і був саме Приморський голова Олег Ніколенко, хороший організатор і менеджер. Але так сталося. “Це урок не лише для Ніколенка, а й для всієї країни”, сказав губернатор.

Кредит довіри від Президента і голови облдержадміністрації я отримав, - сказав Ю.В.Прокопов. – Хочу його отримати і від вас, хто знаходиться в залі. Так, у нас немає досвіду роботи у владних структурах, але є велике бажання зробити життя людей кращим. Я не прибічник розмахувати шаблею. Вибори закінчились і сьогодні головне – консолідувати суспільство. Сподіваюсь, що разом з вами ми переможемо!

Бурхливими оплесками зал нагородив і колишнього голову райдержадміністрації Олега Ніколенка, який щиро подякував земляків за плідну співпрацю і висловив готовність допомагати й надалі.

Ревут Володимир ФедоровичАктиву Розівського району представили нового голову райдержадміністрації Ревута Володимира Федоровича, 1963 року народження, у 1996 році закінчив Дніпропетровський державний аграрний університет, інженер-механік. Має досвід роботи на підприємствах комунального господарства і в органах виконавчої влади.

Губернатор поділився з присутніми в залі першими враженнями, а вони далеко не радісні. У приміщенні райдержадміністрації холодно (що ж тоді говорити про опалення житлових будинків?), у райцентрі немає хірурга, населення страждає від підтоплення, незадовільне медичне обслуговування на селі. “Чому влада не могла вирішити ці питання? – поставив риторичне запитання Ю.Артеменко і сам відповів: -- Не було справжнього господаря. Адже люди, незалежно де вони живуть, мають право на елементарні речі.

І одразу доручив своєму заступнику з питань АПК і регіональної політики Валерію Буцанову забезпечити виділення для району санітарного УАЗика.

Новопризначений керівник району В.Ф.Ревут виклав програму-мінімум, у якій одним із ближчих заходів передбачено виїзди в села для зустрічей на місцях з керівниками підприємств, головами сільрад, рядовими жителями. Щоб разом помізкувати над пошуком власних коштів, які роботи можна виконати громадою. “Революція закінчилась і тепер не будемо ділитись за кольорами. Ми – одна громада. Тому давайте кожен на своєму місці працювати так, щоб нами пишались діти!”

У кожному з районів губернатор, не дивлячись на напружений графік, знаходив час поспілкуватися з людьми, відповісти на “гарячі” запитання, прийняти для подальшого вжиття заходів звернення та скарги жителів.

У поїздці по районах області взяли також участь заступники голови облдержадміністрації Валерій Буцанов і Володимир Левченко.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни