Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області робить все можливе для зацікавлення іноземних туристів

15 лютого 2012 - 16:50

Керівництво області робить все можливе для зацікавлення іноземних туристів

Про розвиток туризму в регіоні та перспективи обслуговування гостей «Євро-2012» під час брифінгу журналістів поінформували начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарева та директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов.

Як підкреслила начальник управління культури і туризму ОДА, Запорізький край входить у десятку регіонів, які мають великі перспективи розвитку туристичної галузі.

- В області унікально поєднані високий потенціал природних ресурсів, цікава історія, яскрава культура. Все це відкриває перед нами реальні можливості для широкої популяризації туризму, - зазначила Ірина Конарева.

Враховуючи це, одним з пріоритетних напрямків роботи обласної влади визначено «Розвиток культури, туризму та курортно-рекреаційної сфери». Для підвищення привабливості туристичної сфери регіону визначено ряд завдань, які необхідно реалізувати вже у 2012 році. Зокрема, треба скласти єдиний реєстр туристичних ресурсів, сприяти залученню інвестицій в галузь, продовжити розробку нових туристичних маршрутів.

Враховуючи наближення футбольного чемпіонату «Євро-2012», управління культури і туризму працює над вдосконаленням системи інформування громадян про туристичні можливості регіону. Ведеться розробка та видання спеціалізованих проспектів, довідників, каталогів маршрутів. Серед останніх ексклюзивних видань, які виділила посадовець,  – буклети «Туристичні маршрути Запоріжжя до чемпіонату Європи з футболу 2012» та «Запоріжжя: персональний гід». У поточному році планується видання таких довідників російською на англійською мовами. Також підготовлена туристична карта-схема Запорізької області. Продовжується модернізація веб-порталу туристично-інформаційного центру при Запорізькому обласному краєзнавчому музеї (www.zotic.zp.ua).

Крім того, управління разом з Центром бізнес-освіти ЗНУ реалізовує проект з підготовки кваліфікованих гідів-перекладачів для туристичного супроводу. Наразі курси закінчили вже 148 спеціалістів, які можуть супроводжувати групи іноземних туристів.

- Керівництво обласної державної адміністрації використовує всі можливості для того, щоб зацікавити іноземних туристів, а також створити комфортні умови для відпочинку для гостей, зокрема, іноземців - резюмувала начальник управління культури і туризму ОДА Ірина Конарева.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки