Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Епізоотична ситуація в області стабільна та контрольована

15 лютого 2012 - 16:58

Епізоотична ситуація в області стабільна та контрольована

Під ветеринарним наглядом і контролем державної служби знаходяться 2535 підконтрольних об’єктів - господарства, які розводять та вирощують сільськогосподарських тварин та птицю, м’ясопереробні, молокопереробні, рибопереробні підприємства, а також господарства з розведення і вилову риби та ін.

Як підкреслила Валентина Стулова, служба забезпечує стабільну і контрольовану епізоотичну ситуацію. Не допущено спалахів гостроінфекційних захворювань тварин і птиці, регулярно проводиться їх діагностичне дослідження та профілактична обробка. Станом на 01 січня 2012 область має статус благополучної щодо захворювань на  лейкоз, туберкульоз, бруцельоз та лептоспіроз у сільськогосподарських тварин.

Нині ж, особлива увага працівників державної служби ветеринарної медицини спрямована на боротьбу зі сказом. Торік працівниками служби було виявлено 78 випадків сказу. Для попередження поширення цього захворювання в області проводиться вакцинація сільськогосподарських, свійських та диких тварин. Однак, через недостатнє фінансування кампанії з імунізації проводяться нерегулярно. Тож, на переконання Валентини Стулової, у подальшому ключовим фактором у цій роботі має стати саме системна вакцинація диких м’ясоїдних тварин.

Також занепокоєння начальника державної служби ветеринарної медицини в області певне викликає ситуація із поширенням африканської чуми свиней на території Російської Федерації. Торік там зареєстровано 60  неблагополучних пунктів.

- Ми постійно контролюємо міграцію тварин, якість продуктів, сировини тваринного та рослинного походження, що надходять в область із-за кордону, особливо з територій, де зафіксовані випадки захворювання свиней. Також інспектори служби здійснюють планові та позапланові перевірки спеціалізованих господарств, м’ясопереробних підприємств, гуртових баз та ринків, - повідомила посадовець. Валентина Стулова запевнила, що в регіоні виконуються всі необхідні заходи для попередження потрапляння носіїв вірусу африканської чуми та збереження стабільної епізоотичної ситуації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України