Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кількість платіжних терміналів у торгівельній мережі регіону має зрости

15 лютого 2012 - 17:14

Кількість платіжних терміналів у торгівельній мережі регіону має зрости

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань встановлення платіжних терміналів у торгівельній мережі регіону. Участь у заході взяли представники малого та середнього бізнесу, а також керівники банківських установ.

Як пояснив заступник голови облдержадміністрації, згідно постанови Кабінету Міністрів України № 787 «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів» суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю на площі понад 20 кв. м, а також використовують реєстратори розрахункових операцій мають встановити платіжні термінали.

- Розрахунки через термінал - це один з найбільш цивілізованих і безпечних способів проведення грошових операцій. Крім того, перехід на електронний обіг грошей дозволить відстежувати нефіксовані прибутки громадян, - зазначив Петро Гончарук.

Враховуючи наближення футбольного «Євро-2012» це питання набуває особливого значення, оскільки іноземні туристи зазвичай розраховуються за товари чи послуги електронними картками. Тож на переконання посадовця, необхідно докласти всіх зусиль, щоб максимально виконати завдання урядової постанови.

Нині практично всі великі торгівельні мережі вже давно використовують платіжні термінали. Однак, питання залишається невирішеним у невеличких магазинах, на автозаправних станціях та ін.

Щоправда, представники роздрібної торгівлі, які виступали на нараді, пояснювали, що гострої необхідності у встановленні платіжних терміналів не відчувають – покупці не часто виявляють бажання розрахуватись за товари банківською карткою. Крім того, встановлення та утримання такого терміналу це додаткові витрати для магазину, що має незначні обсяги реалізації продукції.

За словами представників комерційних банків, процедура встановлення терміналу не складна, однак, звичайно, і не безкоштовна. Вони окреслили декілька взаємовигідних варіантів співпраці з підприємцями та запевнили, що кожним клієнтом працюватимуть індивідуально.

- За кількістю встановлених терміналів область входить до п’ятірки кращих. Однак зупинятися на досягнутому не варто. Це сучасні технології, які мають бути поширені на нашій території. Кожен житель регіону має отримати право розраховуватись за зроблені покупки не тільки готівкою, а й електронною карткою. В усіх містах обласного значення необхідно провести зустрічі з представниками бізнесу та банків, поінформувати про поставлене Урядом завдання щодо використання платіжних терміналів, - наголосив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України