Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко завершив представлення в районах області новопризначених за розпорядженнями Президента України голів райдержадміністрацій

17 березня 2005 - 16:07

Мостова Наталля ГаврилівнаАктиву Михайлівського району губернатор представив Наталію Гаврилівну Мостову, єдину жінку з-поміж новопризначених голів райдержадміністрацій. Вона 1957 року народження, у 1994 році закінчила Мелітопольський інститут механізації сільського господарства, за фахом інженер-електрик, має близько тридцяти років трудового стажу – починала електромонтажницею Мелітопольського спецуправління № 400 тресту „Запоріжелектромонтаж”, з 1993 року – директор підприємства „Аріадна” у смт Михайлівка.

Наталія Гаврилівна подякувала Президента України і губернатора за високу довіру і запевнила, що докладе всіх знань і зусиль задля подальшого розвитку Михайлівщини. „Наша земля багата славними людьми, - сказала Н.Мостова. – Нині варто забути всі нарікання, висловлені під час виборчої кампанії, простягнути один одному руки і разом працювати на благо рідного району і всього Запорізького краю”.

Ю.Артеменко розповів учасникам активу про політичну і соціально-економічну ситуацію у країні і в області, окреслив основні напрями діяльності влади. Зокрема, повідомив про справді народний держбюджет 2005 року, який наступного тижня буде винесено на затвердження Верховною Радою. Якщо депутати його схвалять, то вже нинішнього року суттєві зміни на краще відчують мільйони громадян, насамперед пенсіонери, працівники бюджетної сфери, діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей, матері-одиночки, жінки, які народжуватимуть дітей, студенти та інші верстви населення.

А щоб бюджет був бездефіцитним і достатньо наповнювався, зазначив губернатор, центральні і місцеві органи влади розпочали жорстку боротьбу з тіньовим бізнесом, контрабандою, хабарництвом, створенням сприятливих умов для діяльності бізнесових структур.

Великі сподівання покладають люди і на нові команди виконавчої влади районного рівня. Адже є маса справ, які можна і потрібно вирішувати на місцях. Для цього потрібні насамперед воля, бажання, консолідація дій всієї громади. „Я переконаний, відзначив Ю.Артеменко, що за кілька місяців досягти помітних зрушень в соціально-економічних питаннях не вдасться, але гуртом можна зробити багато що. Наприклад, навести порядок на вулицях, взятися за відродження фельдшерсько-акушерських пунктів, а головне – забезпечити прозорість і відкритість влади, постійний відвертий діалог влади і населення”.

Вручення нового реанімобіля центральній районій лікарні Якимівського районуАктиву у Якимівському районі передувала приємна подія – голова облдержадміністрації Юрій Артеменко вручив головному лікарю ЦРЛ, заслуженому лікарю України Юрію Панфьорову ключі від новенького реанімобіля з повним комплектом медичного обладнання вартістю 390 тис. гривень. Нагадаємо, що за домовленістю губернатора з міністерством охорони здоров”я останнє виділило області три реанімобілі фірми „Рено”. Це суттєва допомога для поліпшення медичного обслуговування на селі.

А на активі головою Якимівської райдержадміністрації було представлено Володимира Григоровича Уманського, 1954 року народження, який закінчив Таврійську агротехнічну академію, за фахом економіст, працював у бізнесових структурах і в засобах масової інформації.

Уманський Володимир ГригоровичЗвертаючись до присутніх у залі, Володимир Григорович зазначив, що в районі 30 років пропрацював його батько і він сам використає нинішній пост на благо Якимівського району.

І одразу отримав доручення від губернатора: розібратися із ситуацією щодо перспектив оздоровчого табору „Гвоздика”. Юрій Артеменко зачитав з цього приводу  листа жителя району Мироненка, який надійшов із Секретаріату Президента. „Невже з цією ситуацією не можна розібратися на місці? – запитав губернатор. – Давайте домовимось: на місці максимально вирішувати питання людей і не змушувати їх звертатись до вищих інстанцій. Особливо, якщо це стосується дрібних скарг і проблем. А поки що облдержадміністрація отримує з Києва десятки листів, які направляють жителі області до Президента”.

Інша річ, коли йдеться про дуже серйозні справи. Наприклад, проблема руйнування і розкрадання меліоративної системи в господарствах області. За дорученням Ю.Артеменка облпрокуратура завела кримінальну справу, йде розслідування. Губернатор переконаний, що винні, а це і представники із числа колишніх керівників облдержадміністрації, прокуратури, СБУ, будуть відповідати за законом.

Ю.Артеменка після приїзду до Якимівки дуже схвилювало повідомлення, що в Атманаї Якимівського району відновила роботи якась бригада, яка вириває на полях труби зрошення. Він одразу зв’язався телефоном з прокурором області і доручив припинити цю вакханалію. „Я захищаю не труби, а інтереси селян, які тут працюють, - сказав губернатор. Разом з центральними органами влади доб’ємося, щоб бандити сиділи у в”язницях, а перед законом всі були рівні”.

Бабаріка Анатолій МиколайовичУ Бердянську головою райдержадміністрації представлено Анатолія Миколайовича Бабаріку, 1945 року народження, у 1973 році закінчив Київський державний інститут фізичної культури і спорту, працював тренером, викладачем, а з 1992 року – директором вищого професійного училища № 9 м.Бердянська.

Губернатор дав наказ новому керівнику району якомога швидше всією командою взятися за втілення в життя сподівань людей, які вони покладають на нову владу. І тут важливо запозичити кращий досвід сусідів, наприклад, команди мера Бердянська Валерія Баранова, яка успішно вирішує багато соціально-економічних питань жителів міста.

„Опоненти докоряють мені, що я житель міста і не зможу впоратися із сільськими проблемами, - зауважив А.Бабаріка. – Але, як кажуть в народі, очі бояться, а руки роблять. З боку, можливо, видніше проблеми села. І я маю намір послідовно і активно їх вирішувати. Не буду соромитись звернутись за порадою до фахівців та досвідчених людей”.

Народний депутат України Іван Бастрига подякував за тісну співпрацю колишнього голову райдержадміністрації Володимира Чепурного і запевнив нового керівника району, що завжди може розраховувати на його плече.

Найда Олександр ВасильовичУ Чернігівці головою райдержадміністрацієї представлено Олександра Васильовича Найду, 1954 року народження, у 1981 році закінчив Запорізький медінститут, працював у закладах охорони здоров’я, останні роки – головним лікарем Чернігівської центральної районної лікарні.

„Була думка, що керівниками органів влади на місцях повинні бути професіонали - аграрії чи спеціалісти промисловості, - зауважив Ю.Артеменко. – Але минулі роки показали, що саме професіонали нерідко дурили народ, зловживали владою, ставали співучасниками злочинів. Тому нині перевагу віддаємо гуманітаріям. Час покаже їхню ефективність роботи. Головна ж вимога – порядність, чесність, увага до людських турбот”.

Олександр Васильович у Чернігівці за короткий час зарекомендував себе з найкращого боку. Разом з господарниками домігся ремонту лікарні, забезпечення нормального теплопостачання палат і кабінетів. Є упевненість, що свої кращі риси організатора і фахівця він з найбільшою користю реалізує в конкретні справи заради добробуту людей.

Голова облдержадміністрації на активах районів висловив подяку всім колишнім головам райдержадміністрацій і попередив нових, що через півтора місяці знову відвідає райони. Будуть серйозні розмови з приводу зробленого за цей час. То ж часу почивати на лаврах немає.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни