Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програму „Зерно Запоріжжя-2005” виконаємо

22 березня 2005 - 11:02

Він повідомив, що 402 тисячі гектарів озимих (на 100 тис. га більше минулорічного) перезимували нормально, 95 відсотків знаходяться у хорошому стані. Під час весняно-польових робіт, які вже до останніх морозів почали у господарствах Якимівського і Мелітопольського районів, буде засіяно ще 432 тис. гектарів ярих зернових. І таким чином успішно буде виконана обласна програма „Зерно Запоріжжя-2005”, якою передбачено забезпечити збір 1,8 млн. тонн зернових. Потреба ж області у продовольчому зерні складає 250 тис. тонн.

Облдержадміністрація тримає на контролі забезпечення аграріїв дизпаливом (поставлено понад 30%) та мінеральними добривами (із необхідних 49 тис. тонн вже завезено 36 тис. тонн) за пільговими цінами. Не менш важливим є і сприяння в отриманні селянами кредитів за ставками 17-18 відсотків, з яких держава пізніше компенсує 10 відсотків. Сільгоспвиробники вже отримали 73 млн. грн. кредитів (минулого року на цей час 26 млн.). Всього за договорами буде 115 млн. грн. із потрібних 150.

Важким залишається стан справ у тваринництві. Тому нові керівники обласного і районного рівнів будуть посилено займатись цією проблемою, насамперед зусилля будуть зосереджені на відродженні молочного тваринництва. Визначаться і з контролюючим органом за раціональним використанням землі, адже сьогодні зафіксовані непоодинокі факти варварського відношення до землі, недотримання сівозмін.

Далеко не все гаразд з розрахунками за користування земельних паїв. Якщо в окремих районах, як от у Веселівському, Велико-Білозерському, Кам’янсько-Дніпровському та Бердянському, повністю розрахувалися з людьми, то в таких, як Василевський і Якимівський, заборгованість складає понад 800 тис. грн. на район. Це половина всієї заборгованості в області. Дехто з керівників сільгосппідприємств просто дурить селян, інші не хочуть розраховуватися, а тим часом будують розкішні котеджі на березі моря. Сьогодні увечері в облдержадміністрації пройде нарада з силовиками, сказав В.Буцанов, де буде йти мова і про заходи з відновлення законності прав власників земельних і майнових паїв.

Як повідомив доповідач, зміниться структура і функціональні обов’язки головного управління сільського господарства облдержадміністрації. Його керівником буде молода людина, яке добре володітиме менеджерськими здібностями, за фахом буде юристом.

Одним з головних напрямів аграрної політики буде зміцнення соціальної сфери села, насамперед з питань газифікації та водопостачання населених пунктів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області