Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Маємо грамотно розподілити та ефективно використати кожну копійку обласного бюджету»

23 лютого 2012 - 13:26

Олександр Пеклушенко: «Маємо грамотно розподілити та ефективно використати кожну копійку обласного бюджету»

До цього закликав голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко депутатський корпус на засіданні п’ятнадцятої сесії обласної ради шостого скликання.

Як повідомив очільник регіону,  Програмою соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2012 рік визначено амбітні прогнозні показники розвитку області. Зокрема, темп зростання обсягів продукції промисловості – 6,4% (в середньому по Україні 4,5%); темп зростання фонду оплати праці робітників галузей економіки – 18,1% (в Україні – 11%);  індекс споживчих цін  - 107,9%.

У 2012 році заплановано  бюджет розвитку області у розмірі 140,2 млн. грн., що на 75% більше рівня 2011 року. Крім того, Запорізький регіон отримав з Держбюджету 337,5 млн. грн.. на  розвиток.

- Звертаю вашу увагу, в поточному році майже пів мільярда гривень буде спрямовано на розвиток територій. Тож маємо грамотно розподілити та ефективно використати кожну копійку обласного бюджету, - зазначив посадовець.

Олександр Пеклушенко детально зупинився на основних напрямках, на реалізації яких буде зосереджена увага обласної влади. Насамперед це виконання пріоритетних напрямків роботи обласної державної адміністрації та обласної ради. При цьому керівник регіону відзначив, що обласні пріоритети повністю відповідають вектору політики Президента України та Уряду, оскільки спрямовані на підвищення якості життя запоріжців, а також подолання бідності серед населення. Тож у поточному році пріоритети надаються розвитку села, модернізації медичної галузі, реалізації соціальних програм, розвитку культури та туризму, а також боротьбі зі злочинністю. За словами посадовця по кожному напрямку передбачена конкретна сума видатків, які забезпечать виконання ряду ефективних заходів. Приміром, на підтримку села в рамках Програми розвитку сільського господарства з обласного бюджету буде виділено 1 млн. грн. Ще 6,5 млн. грн. додаткових ресурсів буде направлено на виконання програми «Сільське подвір’я».

На соціальну підтримку малозабезпечених громадян з обласного бюджету буде виділено 9 млн. грн.. Збільшено видатки і на оздоровлення та відпочинок дітей. Нині вони складають 12,3 млн. грн.

Особлива увага влади буде приділена боротьбі зі злочинністю. В рамках чинних програм правоохоронним органам буде спрямовано 2,6 млн. грн. на придбання необхідної спецтехніки, засобів зв’язку тощо.

- Ми ставимо перед собою амбіційні завдання, реалізація яких потребує системної та злагодженої роботи. Гарантую, що ми докладемо максимум зусиль для досягнення поставлених цілей, - підбив риску голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів