Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальна допомога громадянам має стати адресною

24 лютого 2012 - 10:41

Соціальна допомога громадянам має стати адресною

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів засідання регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

На порядку денному –  удосконалення системи соціальної підтримки на державному та регіональному рівнях. 

- Соціальна підтримка незахищених верств населення – це обов’язок влади. У поточному році 60% доходів зведеного бюджету країни будуть спрямовані на різноманітні види соціальної допомоги. Для того, щоб забезпечити подальший розвиток держави та гідне життя її громадян, соціальна політика Президента України Віктора Януковича спрямована на створення ефективної системи адресної соціальної допомоги, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Разом з тим, очільник регіону зазначив, що поки така система напрацьовується, необхідно вдосконалювати чинну систему надання соціальної допомоги: «Кожна людина, яка дійсно опинилася в складних життєвих умовах, має відчувати постійну та  реальну підтримку з боку влади».

Начальник управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов поінформував про стан соціального захисту  в регіоні. Зокрема, торік на 9% збільшився прожитковий мінімум, на основі якого розраховуються основні соціальні виплати громадянам. Збільшилась і середньомісячна заробітна плата - до 2606 грн., темпи зростання якої склали 119,2%  (по Україні 117,6%).

Віктор Панкратов також конкретно повідомив про надання допомоги родинам з дітьми, інвалідам, малозабезпеченим громадянам, людям, похилого віку.

Щодо посилення підтримки соціально незахищених верств населення начальник управління праці та соціального захисту населення ОДА виділив ряд напрямків, робота над якими буде продовжена у поточному році. Це реалізація обласної програми «Швидка соціальна допомога» для громадян, які опинились в екстремальних життєвих умовах. Ефективною визнана робота й за регіональною програмою «Назустріч людям». За рахунок обласного бюджету буде продовжена підтримка  бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Нині в області працюють 25 територіальних центрів соціального обслуговування, які у 2011 році допомогли 29,5 тис. громадян. Також діє 11 комунальних закладів, де постійно проживають 2,6 тис. підопічних.

У поточному році особлива увага спеціалістів соціальної сфери буде спрямована на створення нових робочих місць, легалізацію трудових відносин, ліквідацію заборгованості із заробітної плати. Серед пріоритетів роботи – надання своєчасних соціальних послуг громадянам, виплата в повному обсязі всіх видів соціальної допомоги. Протягом року будуть впроваджені нові підходи в оцінці доходів громадян, які претендують на отримання соціальної допомоги. Також буде приділена увага питанням забезпечення гідних умов для життєдіяльності людей з обмеженими можливостями.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович