Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Влада має активно співпрацювати з турагенціями, які приймають туристів»

24 лютого 2012 - 11:05

Олександр Пеклушенко: «Влада має активно співпрацювати з турагенціями, які приймають туристів»

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко у ході чергового засідання Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при голові ОДА під час обговорення питання щодо стану підготовки туристичної та курортно-рекреаційної сфери до Євро-2012.

- Завдання і обласної, і міської влади – надавати системну допомогу туристичним агенціям, які забезпечують прийом туристів з інших країн та регіонів України. Більшість туристичних центрів зацікавлюють туристів своїми міфами та легендами, а нам навіть не треба нічого вигадувати - у нас велика історія. Ми маємо підтримувати фірми, які займаються зеленим туризмом та заохочують туристів відвідувати Запорізький край, і ця допомога має здійснюватися в тому числі за рахунок коштів з бюджету, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як повідомила начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва, з метою консолідації зусиль органів виконавчої влади, структурних підрозділів ОДА, взаємодії з громадськими організаціями та представниками туристичного бізнесу для розвитку курортно-туристичної галузі діють три дорадчих органи: регіональна рада з розвитку туристичної та курортної діяльності, обласна науково-методична рада з питань туризму та акредитаційна комісія з видачі дозволів на право проведення туристичного супроводу. Також в області створена єдина в Україні обласна туристична асоціація, яка здійснює взаємодію з малим та середнім бізнесом туристичної галузі.

- З метою надання якісних екскурсійних послуг здійснюється спільний проект управління культури та туризму ОДА та Запорізького національного університету: курси підвищення кваліфікації за напрямками «Краєзнавство: екскурсійна та туристична діяльність» та «Гід-перекладач». Дозволи на проведення екскурсій мають 148 спеціалістів, - зазначила Ірина Конарєва.

Також багато уваги приділяється залученню інвестицій: затверджено реєстр інвестпропозицій, до якого увійшли 84 об’єкти. За сприяння проекту партнерства «Канада-Україна» рекомендовані для впровадження вісім проектів, шість з них – історико-культурного напрямку, два – екологічного. Найбільш успішно впроваджується проект у Вільнянському районі – це історико-культурний комплекс «Етносело» громадської організації «Дивосвіт».

У рамках Угоди про співпрацю між Запорізькою та Донецькою областями проводиться цілеспрямована робота з підготовки до Євро-2012.

- Для кращого інформування населення про туристичні можливості регіону видаються рекламні проспекти, путівники, довідники, каталоги маршрутів за всіма видами туризму, трьома мовами видана туристична карта Запорізької області. Багато уваги приділяється інформуванню населення через всесвітню мережу Інтернет. Запорізька область одна з перших надала базу даних для Всеукраїнського сайту Ukraine-travel, який з поточного року доступний на трьох мовах: українській, російській та англійській, - повідомила Ірина Конарєва.

Серед проблемних питань, які стримують розвиток туризму в області, – створення розвинутої туристичної інфрастурктури з якісними транспортними магістралями та необхідними під’їзними шляхами, обладнаними дорожніми комплексами з автостоянками та пунктами громадського харчування. Особливо багато нарікань надходить від туристичних агенцій на адресу м.Запоріжжя.

Підбиваючи підсумок, Олександр Пеклушенко висловив переконання, що футбольний чемпіонат дає  шанс нашому регіону зацікавити туристів, та маємо зробити все можливе, щоб у них виникло бажання ще раз відвідати область.

- Усі об’єкти, які ввійшли до всеукраїнських туристичних маршрутів до Євро-2012, знаходяться в Запоріжжі, тому їм треба приділяти особливу увагу. Якщо ми зможемо зацікавити туристів, котрі побувають на цих об’єктах, вони повернуться  ще раз, щоб ознайомитися з іншими пам’ятками регіону. Наші спільні зусилля необхідно спрямувати на завершення будівництва історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» та благоустрій Музею історії запорозького козацтва, організацію транспортних маршрутів до основних туристичних об’єктів, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович