Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Паводків в області не прогнозують

24 лютого 2012 - 15:42

Паводків в області не прогнозують

Після сніжної морозної зими та напередодні весняного потепління постає питання підготовки до можливої повені. Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду з питань безпечного пропуску льодоходу, а також підготовки до можливої повені та паводків на територіях регіону. Захід відбувся за участю представників ГУ МНС у Запорізькій області, управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА, обласного управління водних ресурсів, обласного центру гідрометеорології, філії «Дніпровська гідроелектростанція» ПАТ «УкрГідроЕнерго» та ін..

Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації, наразі в 13 населених пунктах регіону спостерігається підвищення (до 2 м.) рівня ґрунтових вод. Нині така ситуація склалася в Мелітопольському, Василівському, Великобілозерському, Михайлівському, Приазовському та Токмацькому районах. Однак у разі стрімкого потепління коло територій, які можуть потрапити до групи ризику, розшириться. Першими у цей список потраплять ті райони, на території яких є малі та середні річки.

- Враховуючи це, маємо зробити все від нас залежне для того, щоб паводки не стали для нас неочікуваними. Треба постійно тримати цю ситуацію на контролі та відпрацювати схему, за якою будемо діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації, - звернувся до присутніх Віктор Ємельяненко.

Учасники наради обговорили стан готовності до паводків водопропускних споруд, дренажних систем, колекторів, насосних станцій. Особлива увага була приділена готовності до пропуску великої води гідроелектростанції.

Крім того, в кожному районі та місті області створено оперативні штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуації при паводках, сформовано спеціальні мобільні групи. Спеціалісти обласного управління водних ресурсів проводять щоденний моніторинг рівня води в Дніпрі та основних річках області, організовано цілодобове чергування спеціалістів.

- Хоча фахівці центру гідрометеорології не прогнозують стрімкого потепління та великих паводків, ми маємо бути готові до будь-якої ситуації. Добре, що керівники всіх відповідальних служб усвідомлюють важливість питання та сумлінно готуються до можливих неприємностей, - резюмував Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович