Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії працюють над збереженням врожаю озимих культур

27 лютого 2012 - 12:27

Запорізькі аграрії працюють над збереженням врожаю озимих культур

У Запорізькому інституті олійних культур Української академії аграрних наук відбувся обласний семінар з питань догляду за посівами озимих культур в умовах 2012 року. У його роботі взяв участь стажист на посаду начальника Головного управління агропромислового розвитку  обласної державної адміністрації Олександр Пензев, керівники обласних організацій та фахівці науково-дослідних установ Центру наукового забезпечення агропромислового виробництва, представники сільськогосподарських підприємств, начальники відділів організації та маркетингу продукції рослинництва управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

Мета зібрання – обговорити особливості догляду за посівами, захисту сільськогосподарських культур, забезпеченість підприємств  АПК насінням ярих культур з урахуванням можливого пересіву, ситуацію на ринку мінеральних добрив.

Про стан озимих в області поінформував О. Пензев. За словами посадовця, під урожай поточного року було засіяно 625 тис. га зернових, що на 95 тис. га більше, ніж у 2011 році. Однак через несприятливі погодні умови стан озимих, які вийшли з зими дуже слабкими,  викликає занепокоєння обласної виконавчої влади. До третього березня в районах області проведуть моніторинг стану озимих, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи. Наразі найгірша ситуація спостерігається в Оріхівському, Василівському та Запорізькому районах.

Від морозів постраждали посіви й озимого рапсу, площа загиблих посівів складає майже 40% від засіяного. Враховуючи це, є потреба збільшити заплановані площі посіву ярих зернових - ярого ячменю, проса, кукурудзи на зерно та ін..

Також Олександр Пензев звернув увагу на необхідність проведення якісного підгодовування озимих культур мінеральними добривами.

На контролі влади  перебуває і питання підготовки насіння зернових культур до посівної кампанії.

- Питання підготовки до проведення весняно-польових робіт буде детально розглянуто на засіданні колегії обласної державної адміністрації, яка відбудеться в першій декаді березня. Нині ж усі зусилля маємо спрямувати на догляд за сходами посівів озимих зернових культур, - підбив риску  Олександр Пензев.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»