Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Позитивний досвід реалізації проекту MEDA має бути поширений по всій області

28 лютого 2012 - 11:01

Позитивний досвід реалізації проекту MEDA має бути поширений по всій  області

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з питань підприємницької діяльності в агропромисловому комплексі.

Як повідомив посадовець, з 2008 року асоціація економічного розвитку MEDA за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку CIDA реалізує в області Український проект розвитку плодоовочівництва.

Про поставлені завдання, досягнуті результати та перспективи від впровадження проекту присутніх поінформували директор Інституту підвищення кваліфікації та дорадництва (м. Мелітополь) Геннадій Подшивалов та менеджер проекту в Запорізькій області та АРК Олег Осаулюк.

За словами Г. Подшивалова, мета проекту – надання допомоги невеликим фермерським господарствам, приватним особам, які мають присадибні ділянки або земельні паї, для підвищення їх виробничого потенціалу. Вже протягом чотирьох років спеціалісти проекту допомагають селянам освоїти новітні технології, віднайти кредитні ресурси, зорієнтуватися на ринку збуту, надають консультативне та технологічне супроводження для груп фермерів, сприяють виділенню грантів на придбання необхідного обладнання. Проект спрямований на розвиток бізнесу в чотирьох напрямках: вирощування ягід, столового винограду, овочів та лікарських трав.

Учасниками проекту стали вже понад 2,1 тис. селян у Токмацькому, Кам’янсько-Дніпровському, Михайлівському, Вільнянському, Мелітопольському та Якимівському районах. Площа, на якій вони вирощують сільськогосподарську продукцію, сягає понад 460 га.

При цьому директор Інституту підвищення кваліфікації та дорадництва наголосив, що в кінцевому результаті керівництво асоціації економічного розвитку MEDA розраховує на те, що учасники проекту створять об’єднання фермерських підсобних господарств, які у подальшому самостійно здійснюватимуть ефективний маркетинг та захищатимуть інтереси своїх членів.

Ще один напрямок діяльності проекту, який особливо цікавить обласну виконавчу владу, – розвиток молочного скотарства. За підтримки проекту в області створено та активно працюють два сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи в Токмацькому районі, які займаються розведенням великої рогатої худоби, розведенням свиней, закупівлею молока від населення тощо.

- Розвиток сільського господарства, особливо галузі молочного скотарства, обласна влада визначила як першочерговий пріоритет. Ми вдячні організаторам проекту за співпрацю і, сподіваємося, що цей позитивний досвід буде поширений по всій території регіону, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка. На переконання посадовця, у співробітництві з проектом мають бути зацікавлені перш за все депресивні території, такі як Степногірськ. Тож інформація про Український проект розвитку плодоовочівництва асоціації економічного розвитку MEDA буде поширена в районах області.

 

Довідково: офіційний сайт Українського проекту розвитку плодоовочівництва www.uhdp.org.ua

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками