Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко ознайомився з умовами праці мелітопольських міліціонерів та лікарів

3 березня 2012 - 13:49

Перебуваючи з робочою поїздкою в Мелітополі, голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко відвідав міський відділ ГУ МВС України в Запорізькій області та комунальний заклад «Мелітопольська міська поліклініка №1».

З умовами та особливостями роботи міського відділу ГУ МВС України в Запорізькій області очільника регіону ознайомив начальник відділу Андрій Куртєв. Олександр Пеклушенко поспілкувався з дільничними інспекторами та оглянув ізолятор тимчасового утримання. Серед найгостріших потреб відділу – необхідність відкриття підпункту міліції в центрі міста. Керівництво відділу порушує цю проблему вже декілька років, однак через відсутність приміщення питання і досі не врегульовано.

Голова обласної державної адміністрації доручив негайно відпрацювати це питання з Мелітопольським міським головою Сергієм Вальтером та особисто проінформувати про ухвалене рішення вже наступного тижня.

Інший, не менш важливий об’єкт, який відвідав очільник регіону – міська поліклініка №1, яка обслуговує понад 54 тисячі чоловік. У цьому медичному закладі проводять прийом лікарі із 22 спеціальностей. В структурі поліклініки працює денний стаціонар та діагностична лабораторія. Головний лікар поліклініки Тетяна Картамишева поінформувала керівника регіону про забезпеченість закладу медичною технікою. Поліклініка надає широкий спектр послуг населенню - тут працює і кабінет рентгенодіагностики, ендоскопії, УЗД, фізіотерапевтичне відділення, а також зал ЛФК та кімната «Соляна печера». Щоправда, нині є нагальна потреба у придбанні нового апарату ультразвукового дослідження, який є основним у процесі діагностування багатьох небезпечних захворювань.

- У поточному році буде виділена суттєве фінансування на придбання обладнання для лікарень. Маємо використати їх раціонально. Я розумію, що апарати УЗД – це необхідність, яку повинна мати кожна міська, а, тим паче, районна лікарня. Змушувати лікарів ставити діагноз навмання – це недопустимо, - наголосив очільник регіону. Враховуючи це, Олександр Пеклушенко доручив своєму заступнику Юрію Пелиху вивчити стан забезпеченості усіх медичних закладів регіону апаратами УЗД та врахувати цю інформацію під час подальшого розподілу бюджетних коштів на придбання медичного обладнання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області