Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області поновлюється практика проведення продовольчих ярмарків

3 березня 2012 - 14:56

Минулого тижня, після встановлення більш сприятливих погодних умов, в області поновили проведення щотижневих продовольчих ярмарків. Аби проконтролювати стан їхньої організації, а також наявний асортимент та вартість продукції, заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка відвідав ярмарок у Запоріжжі, що працював біля запорізького цирку.

- На ярмарку можна купити будь-яку продукцію, вся вона дуже якісна та доступна. Приємно здивували ціни: соняшникова олія коштує у два рази дешевше, ніж у магазинах, а інші товари дешевші на 15-25%. Крім того, на ярмарку дуже привітні люди: допоможуть та порадять обрати необхідні продукти, посміхнуться, скажуть щось приємне... Ярмарок справив на мене дуже гарне враження, - зазначив Олександр Дудка.

Цієї суботи ярмарки традиційно провели у Запоріжжі, Мелітополі, Енергодарі та Бердянську. Як повідомили у головному управлінні агропромислового розвитку ОДА, найчисельніший ярмарок був зареєстрований в обласному центрі: у ньому взяли участь 56 виробників сільськогосподарської продукції, у Мелітополі – 48 підприємців, в інших містах – по вісім.

На ярмарках області м’ясо та м’ясні вироби можна було придбати за 31-45 грн./кг, молоко – за 6,1-7 грн./л, яйця – за 7,7-10,5 грн./10 штук, рибу – за 10-65 грн./кг, олію – за 11-12 грн./л, овочі – за 0,7-3,5 грн./кг, фрукти – за 1,5-7,5 грн./кг, крупи та макаронні вироби – за 2,8-10 грн./кг, борошно – за 3,5 грн./кг, мед – за 20-25 грн./кг.

Найбільшим попитом цього тижня користувалися овочі: їх було реалізовано 12,2 т, фруктів – 9,9 т, м’яса та м’ясних виробів – 4,3 т. За попередніми підрахунками, жителі області витратили на сьогоднішніх ярмарках 343,2 тис. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги