Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Підприємства бюджетної сфери мають покращити розрахунки за газ та електроенергію»

3 березня 2012 - 15:18

Петро Гончарук: «Підприємства бюджетної сфери мають покращити розрахунки за газ та електроенергію»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань розрахунків за енергоносії та комунальні послуги. Захід відбувся за участю представників райдержадміністрацій, підприємств теплокомуненергетики, а також керівників підприємств-боржників за газ та електроенергію.

Як повідомив заступник голови ОДА Петро Гончарук, учора під головуванням Міністра палива, енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко відбулася Всеукраїнська селекторна нарада. Під час заходу урядовець оприлюднив дані щодо розрахунків підприємств ТКЕ Запорізької області за газ у 2012 році. За інформацією урядовця їх рівень складає всього 0,7%. Разом з тим, згідно даних Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА та управління ЖКГ ОДА рівень розрахунків становить 46-48%.

- Ми розуміємо, що підприємства теплокомуненергетики сплатили певну суму за січень-лютий 2012 року. Однак необхідно з’ясувати, куди ці кошти направив НАК «Нафтогаз України» - в рахунок погашення боргів 2011 року чи розрахунків за 2012-й, - зазначив Петро Гончарук. Ситуація ускладнюється тим, що НАК «Нафтогаз України» не надає облдержадміністрації відомості щодо розрахунків всіх запорізьких підприємств і обласна влада володіє тільки тими даними, які надають самі підприємства ТКЕ.

Разом з тим, загальну ситуацію із розрахунками запорізьких споживачів за газ та електроенергію посадовець назвав критичною. Так, за два місяці 2012 року рівень розрахунків за спожиту електроенергію складає 94,4%. При цьому, державні заклади та організації розрахувались на 33,7%, а комунальні – на 44%. Аналогічна ситуація спостерігається і з розрахунками за спожитий природній газ. Загальний рівень розрахунків складає 73%. Заклади та організації, що утримуються за рахунок державного бюджету розрахувались взагалі на 29%, за рахунок місцевих бюджетів – на 46%.

Серед причин,що призвели до низьких темпів розрахунків підприємств бюджетної сфери – тривала процедура погодження форм договорів, згідно яких будуть проводитись розрахунки,  та обов’язковість проведення тендеру.

- Нині немає перешкод для проведення розрахунків підприємств бюджетної сфери – договори погоджені, кошти є. Маємо докласти всіх зусиль, щоб максимально швидко провести розрахунки за газ та електроенергію вже протягом наступного тижня, - наголосив П. Гончарук.

Також заступник голови обласної державної адміністрації доручив ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА та управлінню житлово-комунального господарства ОДА розробити форму, за якою у подальшому всі райони звітуватимуть про здійснені платежі, їх призначення, а також плани підприємств щодо реструктуризації існуючих боргів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія