Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стиль обласної влади: вивчення проблем на місцях

5 березня 2012 - 11:25

Стиль обласної влади: вивчення проблем на місцях

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка з робочою поїздкою відвідав Новомиколаївський район, де ознайомився з роботою сучасної свиноферми ТОВ «Лідер», яка працює в с. Веселий Гай.

Півтора року тому власники ферми розпочали її реконструкцію. При будівництві приміщень, де утримуються тварини, були використані сучасні матеріали та новітні технології. Тепер на фермі можуть утримуватись до 20 тис. голів свиней. Оскільки система життєзабезпечення тварин повністю комп’ютеризована, роботу ферми може забезпечити всього 50 працівників.

Завдяки використанню якісних кормів та особливій системі утримання тварин у ТОВ «Лідер» вирощують свиню вагою 105 кг всього за 152 дні. Крім того, вихід м’яса з тварини складає 72% (на звичайних підприємствах цей показник складає 56-70%).

- «Лідер» - це приклад сучасного ефективного сільськогосподарського підприємства, яке може забезпечити продовольчу безпеку регіону. Досвід їх роботи ще раз доводить, що використання новітніх технологій у тваринництві – це необхідна складова успішного результату, - зазначив О. Дудка.

У цей день посадовець також відвідав Новомиколаївський завод продовольчих товарів. Через відсутність замовлень підприємство не працює вже півтора місяця. За цей період накопичилась заборгованість із заробітної плати 70 працівникам. Як пояснили представники заводу, з березня вони планують відновити виробництво та почати частково погашати накопичений борг із заробітної плати.

Також заступник голови обласної державної адміністрації завітав до Новомиколаївської спеціалізованої школи-інтернату для дітей з вадами мови та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів навчання №1.

- У кожного з цих навчальних закладів є певні потреби та проблемні питання, які обласна влада по можливості намагатиметься вирішувати. Однак мене найбільше вразило ставлення вихователів та вчителів до дітей, які там навчаються. Учні як спеціалізованої, так і загальноосвітньої школи перебувають в оточенні уваги, небайдужості та любові. Для них створені різноманітні гуртки, де діти можуть розкрити себе як особистість,  -  поділився враженнями посадовець.

Спілкуючись з педагогічним колективом загальноосвітньої школи, Олександр Дудка з’ясував, що в закладі  треба замінити вікна та двері на більш сучасні. Для цього він запропонував сільській громаді об’єднатися та долучитися до Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, представник обласної виконавчої влади резюмував, що Новомиколаївському району, безсумнівно, є чим пишатися. Звичайно, на території є проблемні питання, які добре відомі керівникам райдержадміністрації та місцевого самоврядування.

- Переконаний, з часом спільними зусиллями нам вдасться покращити ситуацію як на цій території, так і в області, а також забезпечити сталий розвиток  наших підприємств, заводів та закладів, - зазначив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги