Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санепідемситуація в області - контрольована

5 березня 2012 - 12:29

Санепідемситуація в області  - контрольована

В області триває моніторинг захворюваності на грип та гострі репираторні інфекції, активно аналізується та перевіряється рівень захворюваності населення на кір та гострі кишкові інфекції. На випадок виникнення епідемії всі медичні заклади області забезпечені необхідним обладнанням та медикаментами.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар ДЗ «Запорізька обласна санітарно-епідеміологічна станція» Анатолій Севальнєв у ході апаратної наради в облдержадміністрації.

- За дев’ятий тиждень поточного року, з 27 лютого по 3 березня, показник захворюваності по області склав 47,5 на 10 тис.населення, що на 50% нижче порогового рівня. У контрольному місті Запоріжжя зареєстровано 3092 випадки, показник складає 39,8 на 10 тис.населення, що в три рази нижче за пороговий рівень, - повідомив Анатолій Севальнєв.

Вірусологічні дослідження на грип та ГРВІ демонструють активацію циркуляції вірусів грипу – за останній тиждень із 35 досліджень у семи випадках підтверджено грип А (H3N2), ще у двох – парагрип. Станом на 3 березня в області щеплено проти грипу 24097 осіб, вакцинація закінчена.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Андрія Запорожченка, всі медичні заклади області готові до можливої епідемії грипу та ГРВІ.

- Медичні заклади області готові перепрофілювати фонд ліжко-місць для лікування грипу, ГРВІ та їх ускладнень. До прийому хворих підготовлено 4775 ліжко-місць, при необхідності їх кількість може бути збільшена. Крім того, ми можемо додатково залучити 2,5 тис.медпрацівників, які пройшли спреціальне навчання з лікування грипу та його ускладнень, - зазначив Андрій Запорожченко.

За словами посадовця, всі медичні заклади забезпечені необхідним обладнанням, станом на 1 березня в наявності є медикаменти на загальну суму понад 1,5 млн.грн., у тому числі – специфічні препарати.

Також Анатолій Севальнєв поінформував про рівень захворюваності на кір: поточного року в області зареєстровано 12 випадків, п’ять з них лабораторно підтверджені. Три випадки - завізні із західних регіонів України, інші виявлені після контакту з хворими та за кліничними проявами. Випадки кору зареєстровано в Запоріжжі (вісім), Мелітополі (три) та Запорізькому районі (один).

З метою попередження розповсюдження кору в області посилено контроль за плановою імунізацією проти кору. Область отримала в централізованому порядку 12100 доз вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи), що склало 22,01% від річної потреби, в залишку на 1 січня було 2430 доз. Станом на 3 березня щеплено 12599 дітей.

У цілому по Україні зареєстровано понад 4 тис.випадків захворювання на кір, найбільша кількість – на заході України.

Що ж стосується захворюваності населення на гострі кишкові інфекції, за останній тиждень зареєстровано 163 випадки, у тому числі 25 – в організованих дитячих колективах. Своєчасно проведено протиепідемічно заходи, які дозволили не допустити поширення інфекції.

Також Анатолій Севальнєв зазначив, що при таненні снігу область на деяких ділянках вкрилась сміттям, і вирішенням цієї проблеми не займається жодна територія крім м.Запоріжжя.

- При потеплінні разом з талими водами сміття буде забруднювати водойми, грунт і всі підземні комунікації. Такий прогноз можна віднести і на випадок паводку, якщо він наступить, - повідомив Анатолій Севальнєв.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія