Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про підсумки роботи держуправління екології та природних ресурсів в Запорізькій області в 2004 році та пріоритетні напрямки на рік нинішній йшла мова на засіданні колегії відомства

25 березня 2005 - 11:15

«Наша область є важливим народногосподарським комплексом України. Тут зосереджено п’яту частину промислового потенціалу держави, що є величезним навантаженням на природне середовище краю, додає чимало проблем запоріжцям», - зазначив   начальник управління Сергій Богун. Дбаючи про екологічну безпеку, держуправлінням минулого року проведено понад 8 тисяч перевірок підприємств, організацій та транспортних засобів щодо дотримання норм. За порушення вимог природоохоронного законодавства до адмінвідповідальності притягнуто понад 1000 посадових осіб. Для відшкодування збитків, нанесених довкіллю, підприємствам пред’явлено претензій на суму понад 2 млн. грн.  До держуправління протягом минулого року надійшло 210 звернень громадян, що свідчать про глибоку зацікавленість населення у вирішенні соціально-екологічних проблем. Найбільше нарікань було на несанкціоновані сміттєзвалища та забруднення землі. Учасники засідання визнали, що у Запоріжжі конче назріла проблема будівництва сміттєпереробного заводу. Минулого року в порівнянні з 2004 збільшився процент забрудненості атмосферного повітря.

Громадська думка – це своєрідний лакмусовий папірець в роботі екологів області. А саме громадські екологічні організації стверджують, що їх не чують. Тому, як наголосив голова облдержадміністрації Юрій Артеменко у своєму виступі, опора на людей і ніяких авторитетів для держуправління повинні стати основою роботи. А ще аналіз причин і новий погляд на звичні, здавалося б, речі, вирішення нових завдань. Для подолання екологічних проблем за дорученням керівника області  буде створено робочу групу, до якої увійдуть крім спеціалістів – екологів і представники силових структур. Перш за все повинно бути вивчено і закрито питання балки Середньої у Запоріжжі.

Теми підтоплення торкнувся у своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін. «Будувати нові парки на березі Дніпра –добре. Але робити це треба після того, як ліквідуємо головну біду запоріжців – підтоплення», - сказав він.

Пріоритетом для держуправління з питань екології та природних ресурсів у цьому році стане пошук дієвого механізму взаємодії неурядових екологічних організацій, владних структур та громадськості у розв’язанні  природоохоронних проблем області.

В засіданні колегії також взяли участь заступник міністра навколишнього природного середовища України Святослав Куркуленко і перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Головко.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя