Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Люди з обмеженими можливостями не повинні бути самотніми»

5 березня 2012 - 15:34

Олександр Пеклушенко: «Люди з обмеженими можливостями не повинні бути самотніми»

Напередодні Міжнародного жіночого дня голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко  зустрівся з матерями дітей з обмеженими можливостями.

- Бути мамою – це важка робота, а бути мамою дитини-інваліда – це просто героїзм. Ви - кращий лікар, педагог та психолог для своєї дитини. Сьогодні ми запросили вас для того, щоб привітати зі святом, а головне - визначити ті проблемні питання, які  влада може допомогти вам вирішити, щоб трохи полегшити ваше життя, - звернувся до жінок Олександр Пеклушенко.

Керівник обласної державної адміністрації підкреслив, що кожна мати має бути певна – ніщо не стане на заваді її дитині у бажанні реалізувати себе  повноцінним членом суспільства. У цьому контексті вкрай важливо не виховувати у громадськості жалість до людей з обмеженими можливостями, а навчити партнерському ставленню до них, до їхніх особливих потреб.

- Кожна людина, наскільки це можливо, має бути адаптована в суспільстві. Якщо це неможливо в звичайному розумінні, необхідно створити мікросуспільства, де такі люди не відчували б себе самотніми, - висловив переконання посадовець.

Серед проблемних питань, які були порушені під час зустрічі, – необхідність обладнання громадського транспорту засобами для перевезення людей з обмеженими можливостями, збільшення кількості світлофорів з гучномовцями, встановлення пандусів, а також  потреба у відновленні видачі транспорту для родин з дітьми-інвалідами.

Спілкуючись з матерями дітей-інвалідів, Олександр Пеклушенко порушив питання реабілітації дітей з ДЦП за методикою доктора Володимира Козявкіна. Очільник регіону поцікавився, наскільки доцільно було б відкрити аналог такої клініки в Запорізькій області. Ця пропозиція була гаряче підтримана жінками, які виховують дітей з ДЦП. Тож нині в області будуть відшукувати приміщення, на базі якого можна  відкрити такий заклад.

- Ви маєте знати, влада ніколи не залишиться осторонь проблем людей з обмеженими можливостями. Разом з тим, ми вдячні вам за мужність, терпимість та бажання допомогти  діткам, зробити їхнє життя яскравим та насиченим світлими подіями, - подякував своїм гостям голова ОДА Олександр Пеклушенко.

З нагоди свята жінки отримали  подарунки – кухонну техніку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів