Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Весна буде пізньою та стрімкою, тож аграрії мають провести посівну в стислі строки

6 березня 2012 - 15:12

Весна буде пізньою та стрімкою, тож аграрії мають провести посівну в стислі строки

На цьому наголосив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт. У селекторній студії Запорізької облдержадміністрації працював заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Як повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, відтепер такі селекторні наради проводитимуться регулярно.

- Осінь та зима були дуже складними для українських аграріїв. Для того, щоб успішно провести весь комплекс весняно-польових робіт у стислі строки (за прогнозами синоптиків весна буде пізньої та стрімкою), вкрай важливо дотримуватись наукових рекомендацій, які розроблені фахівцями та узагальнені в нашому Міністерстві, - зазначив, відкриваючи нараду, урядовець. За його даними в країні загинуло 6% посівів озимих культур, ще 30%  входять у весну у зрідженому та слабкому стані.

Серед першочергових заходів, які мають  вжити на місцях, – внесення  достатньої кількості мінеральних добрив, забезпечення рівня вологи у ґрунтах, дотримання термінів та технологій посіву, наукових рекомендацій щодо структури посівів зернових.

Під особливою увагою Уряду перебуває питання пересіву площ, де загинули озимі. На переконання М. Безуглого,  області надали Міністерству необ’єктивні цифри запланованих площ пересіву, вони суттєво занижені.

У ході селекторної наради до Запорізької області також пролунало кілька зауважень. Зокрема, йшлося про порушення технологій та строку посіву озимих восени, про недостатню кількість заготовлених для підживлення рослин мінеральних добрив. Як підкреслив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, ці питання мають перебувати під особливим контролем керівництва облдержадміністрації.

Разом з тим, за інформацією Головного управління агропромислового розвитку ОДА, нині сільгосппідприємства регіону забезпечені мінеральними добривами на 82%,  на стільки ж протруйниками для насіння.

Щодо пересіву озимих зернових, по всіх категоріях господарств загальна площа складе понад 59 тис. га. Культури, визначені для пересіву, – ярий ячмінь, кукурудза на зерно, зернобобові та інші.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді